Medi ambient

Medi Ambient prepara el trasllat de sis tigres que un circ guardava a Cunit

El Departament de Medi Ambient ha decidit traslladar sis tigres que la companyia Circus Universal guardava en una finca rural de Cunit. La mesura s'ha acordat després que el 26 de febrer tècnics de Medi Natural, el cos d'Agents Rurals i els serveis veterinaris de la Generalitat van detectar en una inspecció que els sis animals (cinc mascles i una femella) no es trobaven guardats en les condicions que marca la normativa de nuclis zoològics, a més que hi havia risc que s'escapessin. Segons fonts del departament, des de l'any 2008 s'hi estaven fent inspeccions periòdiques, en què els animals han estat trobats ara dins d'un remolc que no oferia les garanties de seguretat suficients i incomplint el permís municipal, que deia que els tigres només hi serien dos mesos a l'any.

Com que fins ahir Medi Ambient no va poder contactar amb la propietària de la finca (que és també la propietària del Circus Universal), es va sol·licitar al jutjat d'instrucció número 8 del Vendrell una autorització judicial per tal d'entrar a la finca sense el permís del seu titular. L'ordre judicial es va facilitar dijous a la tarda, però es va esgotar, ja que tan sols donava de termini fins a la mitjanit d'aquell mateix dia per traslladar els tigres fora de la finca. «No hi havia temps suficient per preparar tot l'operatiu, aconseguir el mitjà de transport adequat i acordar la seva destinació», va explicar el director dels serveis territorials de Medi Ambient al Camp de Tarragona, Josep Lluís Pau. Mentre el govern espera un segon permís del jutge, també es treballa per trobar un nou lloc d'acollida per als animals. Tot i que en un principi s'havia plantejat que el parc Aqualeón d'Albinyana rebés els tigres, ahir encara no s'havia arribat a un acord amb els propietaris del parc.

Possibilitat d'acord

Segons van informar fonts de l'Ajuntament de Cunit, la propietària de la finca es va posar en contacte ahir amb el consistori per oferir-se per tal de millorar les condicions en què es trobaven els tigres i va plantejar fins i tot la possibilitat de contractar seguretat privada. Medi Ambient no descartava ahir que es pogués arribar a un acord, tot i que de moment manté en peu el trasllat dels animals. Mentre aquest trasllat no es faci efectiu, s'ha sol·licitat a la policia local i els Mossos que vigilin l'espai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet