Dos ferits, a Girona i Banyoles, pel desglaç

Aquests dies, els ciutadans miraven al cel per veure caure volves de neu; ara, cal mirar cap amunt per precaució, no fos cas que caiguin blocs de gel dels edificis. Els Bombers de la Generalitat han fet desenes de sortides per tota la demarcació de Girona per treure gel i neu de les teulades de les cases. L'acumulació pot provocar accidents com el que va tenir lloc ahir al migdia a l'edifici de l'escola Vedruna del carrer de Barcelona, de Girona. Eren dos quarts de dues del migdia quan de sobte un bloc de gel de la teulada de l'edifici va caure al damunt d'un home de 65 anys de nacionalitat alemanya. Els fets van tenir lloc mentre l'home i un grup de veïns i comerciants de la zona estaven intentant acordonar la vorera de l'escola perquè començaven a caure blocs de gel. Abans no arribessin els equips d'emergència que havien estat avisats d'aquests despreniments, els veïns estaven avisant els vianants que no passessin, pel perill que suposava. En aquell moment de nervis per l'espectacularitat de la situació, l'home, que per precaució era en un dels extrems, va tenir tanta mala sort que li va caure un dels blocs al damunt. L'home, que va ser traslladat a l'hospital Josep Trueta de Girona després de perdre la consciència i de fer-se un trau a la cara, continuava ahir ingressat en espera que li fessin una prova.

Per altra banda, a un veí de 55 anys de Banyoles també li va caure al damunt un tros d'una volta del sostre del seu domicili, del carrer Neptú, pel pes de la neu i es va fer una ferida oberta al crani.

Precaució per la neu als edificis

L'Ajuntament de Girona ha enviat un missatge d'alerta als veïns de la ciutat perquè vagin amb compte a l'hora de passar per sota dels edificis. Alhora, també demana als ciutadans que revisin els seus domicilis i tinguin cura de netejar-los de neu i gel per així evitar accidents com el que va tenir lloc al carrer Barcelona. Els Bombers de la Generalitat han hagut d'actuar en edificis de Girona com el Museu del Cinema, la seu del govern de la Generalitat a l'antic hospital Santa Caterina o la clínica Bofill.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell