Tot a punt per restablir la llum a la major part de Lloret

Els operaris van aconseguir refer provisionalment la línia de Blanes i Tordera

Els operaris de Fecsa Endesa van estar treballant durant tot el dia d'ahir en diverses zones per aconseguir restablir l'electricitat a Lloret. De manera provisional van poder refer una línia fins a Blanes i Lloret, i d'altres de secundàries. Arribada la nit van intentar encendre Lloret per fases, però a l'hora de tancar aquesta edició havia estat debades.

Durant el dia, l'alcalde, Xavier Crespo (CiU), havia denunciat que molts dels generadors que s'havien portat al municipi no funcionaven, i que alguns s'havien quedat sense gasoil i la companyia no els reomplia. L'alcalde també va denunciar que fins dimecres no va veure cap efectiu dels Mossos d'Esquadra, i va explicar que aprofitant la foscor hi havia hagut més robatoris en comerços i que molts comerciants han optat per dormir en els seus negocis aquests dies.

El dispositiu especial format per policia local, Mossos d'Esquadra, bombers, Agents Forestals i Protecció Civil va començar a accedir ahir a les urbanitzacions per assegurar-se que els veïns que hi viuen estiguin bé. Algunes d'aquestes urbanitzacions havien estat inaccessibles des de dilluns, dia del temporal. L'Ajuntament també ha habilitat el col·legi per atendre els lloretencs que no tenen llum ni calefacció. Allà se'ls permet dutxar-se i se'ls dóna menjar. Ahir es van donar més de mil sopars.

Tres-cents a Blanes

A Blanes la gent que ahir al vespre encara no disposava de llum se circumscrivia a les cinc urbanitzacions més properes a Lloret. En total, es calcula que unes tres-centes persones estaven afectades per la manca d'electricitat.

Un 30% a Tossa

Tossa haurà cobert com a molt aquesta nit passada vora d'un 30% de la població, tota del nucli urbà. Ahir al vespre s'intentava reubicar els generadors de tal manera que es pogués administrar corrent elèctric a quanta més gent millor. De moment les actuacions se circumscriuen al nucli urbà, i es posposen les accions a les urbanitzacions fins a més endavant. El consistori tossenc es va mostrar decidit ahir a demanar responsabilitats a la companyia elèctrica. D'altra banda, la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, va visitar el geriàtric de Tossa, així com dos més de Lloret i el de Caldes, per veure les necessitats i la situació d'aquests centres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA