Suspès de sou i feina l'inspector en cap dels mossos a Figueres per marxar en plena crisi per la nevada

Suspès de sou i feina per abandonament del lloc de treball. Així és com s'ha quedat l'Inspector cap de l'Àrea Bàsica Policial de Figueres, Ferran Gómez, que hauria marxat de la comissaria en plena crisi per la nevada d'aquest dilluns. Es dóna la circumstància que una de les zones més afectades va ser La Jonquera, i que la seguretat ciutadana del municipi depèn de l'inspector Gómez. És per això que, aquest dimecres a la tarda, dos agents de la Divisió d'Afers Interns (DAI), que depèn directament de la Direcció General de la Policia, han retirat fulminantment la placa i la pistola al màxim responsable de l'ABP. Les funcions de Gómez ja són assumides pel sotscap de l'ABP.

L'inspector cap de l'ABP de Figueres, Ferran Gómez, l'han suspès cautelarment de sou i feina perquè va marxar del seu lloc de treball dilluns al migdia, en plena crisi per la nevada que ha col·lapsat Catalunya. Li ho han comunicat dos agents de la Divisió d'Aferns Interns (DAI) del cos aquest dimecres a la tarda. Aquests agents han anat a buscar l'inspector per retirar-li la placa i la pistola. Segons ha pogut saber l'ACN, la decisió l'ha pres directament la Direcció General de la Policia, de qui depenen directament tots els assumptes d'Afers Interns. Es tracta d'una mesura fulminant, ja que l'expedient es va obrir el mateix dilluns a la tarda i la mesura cautelar s'ha decidit en només 48 hores. Ara, l'inspector està a l'espera de la resolució de l'expedient per saber quina serà la sanció definitiva per la negligència d'aquest dilluns.

Els Mossos d'Esquadra disposen d'una Divisió d'Afers Interns, que depèn directament de la Direcció General de la Policia i investiga les activitats il·lícites dutes a terme per membres del cos policial català i en pràctiques que puguin ser constitutives d'infracció penal o contràries a l'ètica professional. Entre les accions que pot dur a terme la DAI, hi ha la supervisió de la instrucció dels expedients disciplinaris, redactar informacions reservades i les investigacions necessàries per esbrinar els fets succeïts i determinar les persones suposadament responsables. A més, poden, poden arribar a retirar l'arma i la credencial, tant per mesura cautelar com per sanció disciplinària del personal funcionari expedientat o determinar el comandament competent per fer-ho.

L'alcalde de La Jonquera, Jordi Cabezas, ha mostrat la seva sorpresa per la suspensió de sou i feina de l'inspector de l'ABP i ha afirmat que desconeixia el seu cessament. Em sorprèn aquesta decisió i no sé què ha passat, ha comentat l'alcalde altempordanès en declaracions a l'ACN. Cabezas ha deixat clar que ell no en tenia cap queixa de l'inspector, amb qui es reunia cada mes per facilitar-li les dades de seguretat ciutadana. Fins i tot, ha explicat, va mantenir l'última trobada amb ell abans-d'ahir per coordinar els afectats que encara quedaven al pavelló municipal.

Cabezas ha recordat que a l'àrea de La Jonquera hi ha escassetat d'efectius dels Mossos d'Esquadra, tot i que 'això no és culpa de la gestió de l'inspector en cap de l'Àrea Bàsica Policial de Figueres', ha afegit. / ACN



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA