Medi ambient

Flix rep 500.000 euros de l'Estat per fer un centre especialitzat en tecnologia ambiental

L'Ajuntament adequarà un espai al costat del centre d'empreses La Ribera

El Ministeri d'Indústria ha donat una subvenció de 500.000 euros a l'Ajuntament de Flix perquè habilite un espai al costat del centre d'empreses La Ribera, on s'emplaçarà el futur centre especialitzat en tecnologia ambiental. «La nostra proposta és convertir la delegació del centre tecnològic de Manresa en un centre de documentació i transferència tecnològica en temes ambientals», ha explicat l'alcalde de Flix, Òscar Bosch. Un centre que estaria especialitzat en sòls contaminats i en la conservació del bosc de ribera. «Proposem afegir als treballs de descontaminació del pantà de Flix la nostra expertesa en la gestió del bosc de ribera», ha dit Bosch.

A més de la subvenció que ha rebut del Ministeri d'Indústria, l'Ajuntament busca la complicitat d'altres administracions per poder posar en marxa el projecte. «Estem en contacte amb els departaments d'Innovació i Medi Ambient, i també amb la Universitat Rovira i Virgili», ha assenyalat l'alcalde de Flix, que també ha proposat que aquest projecte es finance amb part dels 10 milions d'euros que rebran les Terres de l'Ebre del fons estatal d'industrialització. Amb tot, Bosch reconeix que és complicat rebre finançament d'aquest fons perquè una de les condicions de l'Estat és que l'actuació estigui executada en el termini d'un any. «Encara estem dotant de contingut el projecte», ha dit Bosch.

Per la seua banda, la Cambra de Comerç de Reus ja ha manifestat el seu suport al projecte. Així ho va fer públic el president de la Cambra de Reus, Isaac Sanromà, després de reunir-se amb l'alcalde i empresaris de Flix per explicar-los els serveis de la Cambra.

«Seguim el calendari»

O.PALAU

El secretari d'estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, va explicar ahir a Tarragona que els treballs per a la descontaminació del pantà de Flix «van d'acord amb el calendari previst». Segons ell, així, «ara s'estan col·locant estaques, i ja s'ha fet el moll de càrrega per aïllar els llots». El proper pas serà la construcció de l'abocador. «Es va al ritme correcte», va insistir, tot i que també va admetre que el gran cabal que ha dut l'Ebre en els darrers mesos –molts dies de 700 a 800 metres cúbics per segon, i amb episodis de més de 1.000– ha condicionat els treballs, ja que «és fonamental la seguretat». Puxeu també va dir que hi ha un «acord absolut» amb Ercros per situar la depuradora als seus terrenys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet