La població de gavians puja un 32% en un any a Girona i ara n'hi ha uns 500

Un estudi assenyala que caldria privar l'accés d'aquestes aus als abocadors per reduir-ne el nombre

Malgrat l'augment de gavians argentats en l'últim any, la xifra encara està per sota del nombre que n'hi havia al 2007, amb 584, o al 2005, quan se'n van localitzar 527. El seguiment de la població de gavians s'efectua a la ciutat de Girona des de l'any 2001, quan se'n va detectar un augment del nombre d'exemplars i un creixement de les queixes dels veïns.

Des d'aquell moment s'han fet diverses actuacions per controlar-ne el nombre, com ara punxar els ous de les cries o portar falcons per foragitar alguns gavians de la ciutat. De fet, l'informe sobre l'any 2009 assenyala que una manera efectiva per reduir la presència d'aquesta au seria controlar l'accés dels gavians als punts on van a buscar aliments, com ara els abocadors, escorxadors, depuradores o patis escolars. Al nord d'Europa ja s'ha assajat amb èxit la instal·lació de grans xarxes en aquests punts que eviten que hi accedeixin els gavians, i la dificultat per accedir a aliment els acaba fent marxar. Un altre mètode és impregnar l'aliment amb un producte que causa molèsties digestives als gavians i que redueix amb eficàcia la població d'aquestes aus.

Dels 492 gavians se n'han identificat 191 d'adults en etapa reproductiva i 301 de joves no-reproductors. La majoria de gavians es troben a les ribes de l'Onyar, però també n'hi ha a les ribes del Ter i del Güell.

Menys coloms agafats

L'Ajuntament també controla el nombre de coloms, i aquest any n'ha atrapat 862, gairebé la meitat dels que s'havien atrapat els anys anterior per tenir controlada aquesta espècie urbana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto