El Vendrell avançarà els diners per evitar que s'entolli l'aigua a la riera de la Bisbal a Sant Salvador

L'ACA s'ha compromès a millorar de manera immediata la llera del torrent d'en Lluc

Des de la posada en marxa del tractament terciari a la depuradora comarcal situada a Santa Oliva, l'Ajuntament del Vendrell ha estat pressionant per tal que es fessin millores a la llera del torrent d'en Lluc. L'aigua sortint de l'estació depuradora baixava per aquesta riera, però quedava entollada en diferents punts, i això provoca força molèsties als veïns i la proliferació d'insectes. «El problema és que la llera no estava preparada per rebre l'aigua provinent de la depuradora», destacava ahir el regidor de Medi Ambient del Vendrell, Jaume Domingo.

Ara el consistori i l'ACA per fi han arribat a un acord per tal de posar fi al problema als dos punts més afectats: els barris del Puig i el Pèlag al centre del municipi, i el barri de Sant Salvador, a la part marítima. El ple municipal va aprovar ahir per unanimitat el conveni amb l'ACA que permetrà executar les obres necessàries per tal que l'aigua no quedi estancada a l'entrada del barri de Sant Salvador a la riera de la Bisbal, on desemboca el torrent. Així, es preveu fer arribar aquest cabal fins a l'emissari submarí que hi ha en funcionament mar endins. «Es tracta de construir una escullera i un tub per tal de fer-hi arribar l'aigua amb la menor brossa possible», va detallar Domingo.

La peculiaritat de l'acord és que, de moment, el cost d'aquesta actuació haurà de recaure sobre les finances municipals. «Tot i que l'ACA es va mostrar d'acord amb l'actuació, ens van dir que no tenien pressupost, així que hem optat per aquesta sortida», va explicar el regidor de Medi Ambient. Per tant, serà l'empresa municipal d'aigües (Aigües de Tomoví) qui ara avançarà els prop de 500.000 euros necessaris per fer aquesta actuació a través de la concertació d'un crèdit. Entre l'any vinent i el 2012, però, l'ACA retornarà al consistori el 95% del cost de les obres, mentre que el 5% restant serà a càrrec del consistori. Les obres està previst que comencin de manera immediata i, si no hi ha problemes, podrien estar acabades abans del proper estiu.

L'acord entre ambdues administracions inclou també el compromís de l'ACA d'endegar immediatament la llera del torrent d'en Lluc per tal de minimitzar també les molèsties als barris del Puig i el Pèlag, on veïns i consistori havien alertat en els darrers mesos del risc d'una plaga de mosquits. L'Ajuntament, per la seva banda, hi durà a terme una campanya de fumigacions contra els insectes des d'ara i fins al proper mes d'octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Països nòrdics

Dinamarca ampliarà el dret a l’avortament fins a les 18 setmanes de gestació

barcelona
societat

El SAT Teatre Centre obre una campanya per captar socis

sant joan de les abadesses
policial

Els Mossos desplegaran la Unitat de Medi Ambient al port de Tarragona al juny

TARRAGONA
salut

El Col·legi d’Infermeres exigeix el triple de llevadores a Tarragona i l’Ebre

TARRAGONA
Infraestructures i serveis

La parada de Glòries del tramvia es posarà en servei dijous

Barcelona
estats units

Mor un segon denunciant de Boeing que havia alertat sobre problemes de qualitat

barcelona
PERPINYÀ

L’EsCat rep sis projectes per optar a ajudes de 2,2 milions d’euros

PERPINYÀ
SOCIETAT

Engeguen un dispositiu de vigilància per combatre el top manta a Cambrils

Cambrils
judicial

Comença el judici a l’acusat de matar un home per segrestar una dona i violar-la

cALONGE