Medi ambient

La PDE lamenta la falta de suport polític i institucional que rebrà la manifestació de Barcelona

ERC, ICV i la CUP són els únics partits que participaran en la protesta

«Estem sols», així de clar ho va manifestar ahir el portaveu de la PDE, Joan Antoni Panisello, que va admetre que la protesta de diumenge que ve no reunirà tanta gent com les que el moviment antitransvasament va organitzar el 2001, el 2002 i el 2003 en contra del transvasament. De moment, només ERC, ICV i la CUP han fet explícit el seu suport a la manifestació, tot i que en el cas d'Esquerra han deixat clar que no s'oposen als regadius Xerta-Sénia i Segarra-Garrigues, que la PDE sosté que són la porta de més transvasaments. Però no són només els partits polítics els que limiten el suport a la PDE, tampoc els grans sindicats (la UGT i CCOO) s'han adherit a la manifestació. «La PDE està instal·lada en la coherència, la nostra pancarta és sempre la mateixa, el que canvia és la gent que hi ha al darrere», va dir Panisello.

La manifestació començarà a les dotze del migdia des de la plaça Urquinaona –coincideix amb la cursa d'El Corte Inglés i s'ha hagut de modificar l'itinerari de la protesta– i acabarà a la plaça de la Catedral, on a més dels parlaments hi haurà actuacions musicals, com ara la del grup tortosí Riu en So. A la pancarta de la capçalera, hi posarà «L'Ebre sense cabal és la mort del Delta», que deixa clara la reivindicació del cabal ambiental. «Amb aquest acte de protesta reclamem al govern de l'Estat que compleixi la directiva marc de l'aigua», va assenyalar el portaveu de la PDE, que sosté que la fusió dels ministeris d'Agricultura i Medi Ambient ha comportat un canvi radical en la política hidràulica de l'Estat. «La ministra Narbona tenia un altre talent i impulsava una altra política d'aigua», va manifestar Panisello.

Sense cabal ambiental

L'eurodiputat d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha demanat a la Comissió Europea que tutele el procés d'elaboració del pla de conca de l'Ebre per tal que compleixi la directiva marc de l'aigua. «Necessitem que Europa actuï de manera decidida davant l'incompliment dels terminis del nou pla de conca de l'Ebre. Cal assegurar un cabal ambiental, per tal de tenir un riu i un delta de l'Ebre vius», ha dit Junqueras. Esquerra veu amb «preocupació i alarma» que l'esborrany del pla de conca no inclogui cap previsió ni quantitat que determini el cabal ambiental per al riu Ebre. L'eurodiputat reivindica la feina del Consell per la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, que quantificava el cabal en 9.691 hectòmetres cúbics anuals de mitjana. Junqueras assistirà a la manifestació de diumenge a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cadaqués

Interposen 112 denúncies en un control a transportistes a la C-65

Cadaqués

Onze murals d’artistes urbans reivindiquen la cultura marítima

L’Ametlla de Mar

Arrels de Vi enceta l’edició amb més expositors que mai

sant martí d’empúries

Quaranta pobles participen a la segona trobada de municipis sense fronteres

bàscara

Entra en funcionament una nova línia de bus que va a la platja

El Prat de Llobregat
Llagostera

Quarta avaria de la setmana a la xarxa d’aigua potable de la Font Bona

Llagostera

Acció de protesta contra la botiga de bicicletes a l’antic teatre Odèon

girona

Retards al corredor sud de Rodalies per una incidència tècnica

Castelldefels

Un estable cremat a fa 2.200 anys es relaciona amb el pas de les tropes d'Anníbal pel Pirineu

Bellver de Cerdanya