Costes invertix mig milió d'euros per protegir la costa d'Alcanar

L'avanç del mar, sobretot quan hi ha llevantada, també afecta molt el litoral més meridional de Catalunya: la costa d'Alcanar. La direcció general de Costes ja ha dut a terme diverses intervencions en aquesta zona, però la forta llevantada de finals del 2008 va provocar importants desperfectes als penya-segats que van des de Sòl de Riu fins a les Cases, i en alguns punts la línia de costa ja toca el passeig de vianants i s'han fet malbé les tanques de fusta. Aquesta mateixa setmana estava previst que comencés una altra actuació d'urgència de Costes en aquest tram d'aproximadament 1,5 quilòmetres. L'actuació té un pressupost de 500.000 euros i consistirà bàsicament a col·locar una escullera, consolidar tot l'entorn i reposar les tanques de fusta, que la llevantada del desembre del 2008 va fer malbé.

En aquesta mateixa zona també hi ha pendent l'adequació ambiental de Sòl de Riu, l'espai natural que delimita Catalunya i el País Valencià. El projecte té un pressupost de 2 milions i fa cinc anys que està aturat. Es preveu construir una passarel·la sobre el riu, un petit centre d'interpretació i un mirador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.