Medi ambient

Medi Ambient

Rasquera i Miravet pagaran menys si fan menys residus

Els dos ajuntaments riberencs implanten una taxa per fomentar el reciclatge i la reducció de la fracció rebuig

Els veïns de Miravet i de Rasquera que generin menys residus comprovaran que, anualment, també se'ls anirà reduint el rebut de la brossa. Els dos ajuntaments, amb el suport del Consorci per a la Gestió de Residus Municipals de la Ribera d'Ebre, el Priorat i la Terra Alta, i de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), van presentar ahir un nou sistema de pagament per generació de residus. La nova taxa de la brossa s'implantarà a partir de l'exercici del 2011.

El sistema de pagament per generació és una aposta ferma per a la prevenció i el màxim reciclatge dels residus. En aquest sentit, les llars que generen menys residus veuen com es redueix també la taxa de paguen anualment, ja que les administracions premien les bones pràctiques dels ciutadans pel que fa als residus: generar menys i reciclar més, i també pel volum de la fracció resta i envasos que generen els comerços i les llars.

En el cas de Miravet i de Rasquera, això serà possible perquè són dos municipis en què la recollida selectiva es fa porta a porta. A Rasquera, per exemple, funciona des de l'octubre del 2004, i la brigada municipal passa cada dia per recollir les escombraries: el dilluns, la fracció orgànica i el rebuig; el dimarts, el paper i el cartró; el dimecres, l'orgànica i el vidre; el dijous, el plàstic i els envasos, i el divendres, l'orgànica i el rebuig. A banda, periòdicament també recullen els electrodomèstics i mobles vells. Fins ara, tots els domicilis de Miravet i de Rasquera pagaven una taxa per a la recollida d'escombraries, en un únic rebut anual. Però amb el nou sistema, el rebut es dividirà en dues parts, amb una part fixa de 40 euros anuals per als habitatges dins del nucli urbà, i de 30 euros per als habitatges disseminats. Paral·lelament, la part variable es pagarà a través de la compra de les bosses especials per al rebuig i per als envasos, a 70 cèntims i 30 cèntims respectivament. La bossa del rebuig és de 17 litres i de color vermell, mentre que la bossa per als envasos és de 35 litres i de color groc. En aquest sentit, l'import de les bosses serveix per pagar el cost del reciclatge dels residus que contenen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell