Medi ambient

Dos departaments estudien l'abast de la sentència

L'acord de suspensió cautelar de l'ordre de determinació de les zones de desenvolupament prioritari de parcs eòlics ha agafat desprevinguts els dos departaments que actualment tenen competències sobre energies renovables: Empresa i Ocupació (de qui depèn la direcció general d'Energia) i Territori i Sostenibilitat (amb competències en planificació d'energies renovables i avaluació ambiental de plans i programes).

Aquest no és el primer recurs presentat per organitzacions ecologistes contra projectes de parcs eòlics però és la primera vegada que els tribunals ordenen la suspensió cautelar de tot un grup de projectes a causa d'una possible tramitació inadequada d'un requeriment legal.

Els serveis jurídics de la Generalitat estudien la decisió del TSJC per determinar el seu abast i les possibilitats de presentar-hi recurs o, si escau, suggerir al govern una reformulació de la normativa de parcs eòlics.

Ramon Espadaler, portaveu adjunt de CiU al Parlament, va afirmar ahir que, “en matèria d'energia eòlica el govern tripartit havia legislat tard i ara, pel que diu el TSJC, sembla que també va legislar malament”. Espadaler considera que el nou entrebanc legal provoca “una inseguretat jurídica” que podria desincentivar els projectes empresarials en aquest sector. Si es confirma l'error en la tramitació, això “pot suposar un retard irrecuperable” per a la implantació de l'energia eòlica a Catalunya.



la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA