La PDE recomana el vot nul en les eleccions als ebrencs decebuts amb els partits «transvasistes»

El col·lectiu edita paperetes amb el nus i planteja l'acció com una mobilització

Un dels portaveus de la PDE, Joan Antoni Panisello, va ser l'encarregat de llegir el comunicat en què el moviment social recomana el vot nul. És el primer cop que la PDE aconsella públicament el sentit del vot, al marge de la campanya Mai més un govern transvasista, que el col·lectiu va impulsar el 2003. Segons la nota, la PDE ha hagut d'afrontar «un debat profund» fins a arribar a aquest punt, després d'haver vist les accions dels representants polítics i constatar el seu «poc interès» per garantir un cabal ecològic, «suficient per garantir les necessitats del Delta i de la resta del territori». «Al territori hi ha un desencís molt clar», va assenyalar Panisello, que va afegir-hi: «En campanya electoral tot són promeses, però, quan són elegits i governen, tot són excuses.» «El tripartit també ens ha decebut, i els exemples més clars són la gestió de la sequera de l'any passat i el fet que ara estiguen impulsant els transvasaments de forma encoberta», va dir.

Així, la PDE lamenta que tots els partits hagen demostrat que governar és incompatible amb la defensa del territori. «Creiem que és necessari que es visualitze el malestar que tenim els ebrencs davant d'unes actituds que representen l'abandonament de la defensa del riu i de les Terres de l'Ebre», va llegir Panisello. En concret, la PDE proposa practicar el vot nul introduint als sobres unes paperetes amb el nus, símbol de la lluita antitransvasament. La PDE repartirà alguns fulls amb la seua papereta de protesta, que també es podrà baixar per internet i imprimir-se, quan d'aquí a uns dies ja estiga disponible al seu bloc, www.ebre.net. «En realitat no entrem en campanya, sinó que ho plantegem com una mobilització», va aclarir Panisello.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Ecologistes del Penedès demanen aturar el polígon logístic Sant Marçal

CASTELLVÍ DE LA MARCA
GIRONA

Neix el cicle de concerts i mercat d’art “SingulAr”, al Centre Cívic Pla de Palau

GIRONA

L’Hospital millora equipaments per al confort de pacients oncològics

BLANES

L’Auditori de Cap Roig acollirà dijous la jornada ’Turisme, Territori i Societat’

PALAFRUGELL
societat

Un incendi destapa una plantació de marihuana a la Baronia de Rialb

BARONIA DE RIALB
FIGUERES

Nova campanya per trobar pisos per a dones víctimes de violència masclista

FIGUERES
societat

Restableixen el trànsit de dues línies de Rodalies entre Lleida i les Borges Blanques

LLEIDA

El Consorci de les Gavarres demana regular urgentment l’accés al massís

MONELLS
enogastronomia

La ‘Nit dels Rosats’, aquest divendres al Palau de Pedralbes

Barcelona