Deltebre encarrega un estudi sobre les possibilitats turístiques de la finca del canal Vell

L'Ajuntament de Deltebre veu en la finca del canal Vell, coneguda també com a Bombita, unes possibilitats turístiques «de primer ordre a tot Europa», segons ha manifestat l'alcalde, Gervasi Aspa (ERC); per això ha encarregat, per un import de 20.851 euros, a l'empresa La Vola SA un estudi d'usos turístics per a aquest espai, que actualment és en mans privades. De fet, Costes està negociant la compra d'aquesta finca amb els propietaris, i una vegada adquirida en cedirà la gestió a l'Ajuntament. «Pel que sabem, les negociacions entre Costes i els propietaris estan molt avançades i amb aquest estudi el que volem és guanyar temps», va manifestar l'alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa. De fet, se sap que la direcció de Costes negocia, des d'almenys l'estiu de l'any passat, la compra, per uns deu milions d'euros, de la finca del canal Vell, també coneguda com a Bombita i propietat de la família del torero Ricardo Torres. Es tracta d'una finca d'arrossars de 466 hectàrees, situada al costat del mar i amb una gran llacuna, la del canal Vell, que, amb 235 hectàrees, és la més gran de l'hemidelta esquerre. Això fa que aquest espai siga mediambientalment molt important, i d'aquí ve l'interès de la direcció general de Costes per adquirir-lo. Una compra que forma part també del projecte de Costes d'adquirir els terrenys privats de la franja costanera entre la Marquesa i Riumar per convertir-los en zona de maresma i combatre d'aquesta manera la regressió del Delta.

Una vegada comprada la finca, hi ha el compromís de Costes de cedir-ne la gestió a l'Ajuntament de Deltebre; d'aquí ve que haja encarregat un estudi sobre les possibilitats turístiques. «Aquest estudi haurà de determinar quins usos sostenibles hi podem aplicar», va afirmar l'alcalde.

D'interès europeu

L'empresa La Vola SA és una empresa de serveis ambientals especialitzada en la gestió sostenible d'espais naturals. L'encàrrec que li ha fet l'Ajuntament de Deltebre és precisament un estudi que dermine les possibilitats turístiques de la finca del Canal Vell. «Entenem que té moltes possibilitats i tindrà un interès turístic a tot Europa», va assenyalar l'alcalde, Gervasi Aspa. Ja hi ha un primer projecte d'ordenació d'aquest espai, redactat per l'empresa Taller d'Enginyeria Ambiental SL, de Ramir Aurín, que establix la reconversió dels terrenys més propers al mar en maresmes, però el que ha encarregat l'Ajuntament de Deltebre és un projecte més d'usos i explotació turística de l'entorn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.