L'Estat dóna llum verd a la compra de la finca Bombita, al Delta de l'Ebre

El Consell de Ministres aprova la declaració d'utilitat pública per a l'adquisició d'aquest espai

L'Estat ha fet el primer pas per comprar la finca Bombita. Amb l'aprovació ahir de la declaració d'utilitat pública i l'adquisició de la finca s'inicia el procés d'expropiació forçosa perquè aquest espai de més de 516 hectàrees amb 300 hectàrees d'arrossars i 230 de llacunes passe a ser de domini públic marítim i terrestre i es convertisca en un espai natural sostenible i accessible al públic. De fet, ja hi ha un principi d'acord amb els propietaris, els descendents de la família del torero Ricardo Torres i l'Estat podria pagar per aquesta finca uns 10 milions d'euros. A partir d'ara s'inicia un nou procés negociador que ningú sap quant temps es podrà allargar, però el cert és que l'adquisició d'aquesta finca és imprescindible perquè l'Estat puga emprendre les primeres mesures per frenar la regressió al Delta. «Aquí el tema de la regressió és molt delicat. El mar ja s'ha menjat més de quaranta hectàrees d'arrossars de Bombita i en una llevantada va arribar fins a la llacuna que està a un quilòmetre del mar», explica Joel Bonet, l'administrador de la finca.

De fet, ja hi ha un pla d'actuacions previst per actuar en aquesta finca i per extensió a les platges de Pals, Bassa de l'Arena i Nen Perdut, amb un pressupost de licitació de 14,5 milions d'euros. L'objectiu és assegurar l'estabilitat de la costa, restaurar el sistema dunar i reconvertir els terrenys d'arrossar en un espai natural amb vegetació deltaica, per frenar l'avanç del mar. La proposta inclou també l'adquisició de la resta de finques de primera línia de mar fins a la urbanització Riumar. En el cas concret de Bombita l'Estat cediria la gestió turística de la finca a l'Ajuntament de Deltebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.