Medi ambient

Apaguem les Nuclears dóna suport al tancament de Garoña amb una recollida de firmes a l'Almadrava

La plataforma denuncia els nivells de pobresa de les comarques amb nuclears

El diumenge que ve, dia 5 de juliol, el govern de l'Estat haurà de decidir si es tanca o no la central nuclear de Santa Maria de Garoña, a Burgos. Per això i per donar suport a la causa, una seixantena de simpatitzants d'Apaguem les Nuclears i la CANC, i amb els suport d'ICV del Camp, van decidir organitzar una concentració lúdica ahir al migdia a la platja de l'Almadrava, davant mateix de la central de Vandellòs II. L'actuació d'un grup de música ebrenc i la col·laboració dels membres van fer que els banyistes s'involucressin i firmessin pel tancament de les nuclears. Ara per ara, la plataforma ha aconseguit més de 7.000 signatures.

A més de llegir el manifest de la coordinadora antinuclear de Garoña, en què es demana el tancament immediat de la central, membres de la coordinadora van denunciar el fet que polítics a favor de l'energia nuclear «escampin la por entre la població d'una pèrdua de riquesa si es tanquen les nuclears». «Ara és el moment de tancar-les», van dir en els respectius parlaments. Per demostrar-ho, van denunciar el fet que la Ribera d'Ebre sigui la comarca amb un producte interior brut per càpita més gran de Catalunya i una de les que té menys renda familiar. A més, van afegir-hi el fet que Ascó tingui una pèrdua d'uns 18 habitants de mitjana a l'any. Per la seva banda, Sergi Saladié, portaveu de la CANC, va denunciar l'últim informe del CSN en què posava de manifest el degradat sistema antiincendis de la sala de control de Vandellòs II.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
crònica

Des de la perifèria de les flors

opinió

Del Bulevard Rosa al conill blanc

Societat

Dormiran a la plaça de la Vila per exigir sostre a Badalona

Badalona
religió

Joan Torra, nou rector de l’Ateneu Sant Pacià

Barcelona
societat

L’Estat destina 700.000 euros a reparar els danys del temporal al litoral gironí

GIRONA
societat

Minut de silenci a Vic per rebutjar la mort d’una veïna presumptament a mans de la seva parella

Vic

Creix un 11,8% les persones grans de la Garrotxa que reben ajuda per falta d’autonomia

olot
societat

Vuit detinguts a l’Hospitalet d’una banda que robava coure a empreses

hospitalet de llobregat
EL CONSISTORI

Els comuns denuncien que per sanejar la depuradora de Mataró es paga quatre cops més cara l’electricitat

mataró