Més de 200 voluntaris anellen 400 flamencs del Delta

Així sabran on s'estableixen els flamencs nascuts a l'Ebre

«Hi ha molta gent que vol participar, però hem de posar un límit». Així ho va explicar ahir Francesc Vidal, del Parc Natural del Delta de l'Ebre, en la sessió informativa que els 210 voluntaris seleccionats van rebre hores abans de participar en l'anellament de flamencs del Delta de l'Ebre. Es tracta d'una activitat en què participen persones de molts àmbits, tant de la conservació del medi ambient com de diverses entitats de les Terres de l'Ebre i d'arreu de Catalunya. I és que molts dels que hi han participat en altres ocasions, comentaven ahir que és una gran experiència. Però als que era la primera vegada la sessió informativa d'ahir la tarda els va servir per conèixer el procediment que seguirien hores més tard i quina utilitat té l'anellament en la gestió de l'espècie que du a terme el Parc Natural del Delta de l'Ebre. Antoni Curcó va ser l'encarregat de posar en context aquesta activitat, que serveix per fer un seguiment de la població de flamencs i conèixer on s'establiran els polls nascuts al Delta de l'Ebre. «Les dades que obtenim a partir de l'anellament estan en una base de dades centralitzada i coordinada amb diversos parcs d'arreu del Mediterrani», va explicar Curcó. Per aquest motiu, es pot fer un seguiment molt acurat d'aquesta espècie. Com a exemple, Curcó va explicar que fins ara s'han anellat 1.550 polls, dels quals 977 han estat observats, «una xifra molt elevada», va puntualitzar.

La sessió informativa, però, va ser només una introducció al que esperava als voluntaris. A les cinc de la matinada d'avui, les 210 persones participants en l'activitat, han d'iniciar la seua tasca a la punta de la Banya, on en unes dues hores anellaran prop de 400 polls de flamencs.

Capturar per conèixer

Les tasques de l'anellament es duen a terme en tres fases. La primera és la de capturar els flamencs, la part més delicada del procés. Un cop superada, es tracta d'anellar, medir i pesar cada animal. Amb això es completa la segona fase, després de la qual només queda deixar anar els animals. Amb aquest procés es pot conèixer en profunditat aquesta espècie d'aus i fer un seguiment acurat de la població que actualment habita el Delta de l'Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.