La PDE denunciarà el govern espanyol si no respecta el cabal mínim de l'Ebre

La Plataforma en Defensa de l'Ebre anuncia que tornarà a emprendre accions reivindicatives

La PDE torna a la càrrega. Ho va anunciar ahir un dels seus màxims responsables, Manolo Tomàs, qui va assegurar que si el govern espanyol no respecta el cabal mediambiental de l'Ebre estan disposats a denunciar-lo. I és que, segons la PDE, el govern de Zapatero no té interès a aplicar la directiva del marc de l'aigua i, per tant, no té intenció de respectar el cabal medi-ambiental mínim que el Delta de l'Ebre i la desembocadura del riu necessiten per preservar-se. Tot i això, Tomàs es va mostrar disposat a dialogar amb el govern espanyol «si respecten el cabal mínim en el pla hidrològic de la conca de l'Ebre, però tot indica que no el respectaran», va assegurar. És per això que la PDE passarà de les accions lúdiques, com ara la baixada pel riu amb piragua d'ahir, a les reivindicatives. Així, Tomàs va anunciar noves mobilitzacions massives a principis de l'any vinent, que es podrien produir tant dins l'àmbit de les Terres de l'Ebre com en l'europeu, tot i que abans intentaran posar-se en contacte amb l'administració.

Mal ús del fons europeu

Manolo Tomàs també va qüestionar la gestió del govern espanyol pel que fa als canals Xerta-Sénia i Segarra-Garrigues. Segons Tomás, aquests canals no s'estan utilitzant per a la finalitat per a la qual van ser construïts i, al mateix temps, «s'està fent un mal ús dels diners del fons europeu», va manifestar el líder de la PDE. Tomàs també va afirmar que el govern espanyol «no fa cas de la comissió europea de medi ambient», i per això és necessari posar-se en marxa una altra vegada. «L'acte d'avui [ahir per al lector] significa un apropament al riu, i si tot això no s'atura, aquest acostament no serà possible», va lamentar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto