Reus proposa eradicar els excrements de gos del carrer mitjançant multes, tot i que el 2008 no en va posar cap

L'entitat Gent i Gossos creu que ja hi ha prou mesures per recollir les defecacions

La regidoria de Medi Ambient ha fet en els últims anys diverses campanyes per conscienciar els ciutadans que tenen gossos que cal que recullin els excrements que deixen els seus animals a la via pública. L'àrea de Medi Ambient deixa clar que els màxims i únics responsables dels excrements del carrer són els propietaris de gossos. En el cas que no actuïn correctament, però, la guàrdia urbana té potestat per aixecar actes als amos dels animals. Aquests expedients, després, es passen a Salut Pública, que són els encarregats de posar la sanció pertinent. Aquesta multa, segons el regidor de Medi Ambient, Ernest París, és una de les maneres perquè els ciutadans facin cas a les recomanacions i recullin els excrements dels gossos.

Tot i que existeix aquesta mesura, la guàrdia urbana de Reus no va posar cap sanció d'aquestes característiques durant el 2008.

Bosses als centres cívics

L'associació de Gent i Gossos de Reus, que fa un any es va manifestar pels carrers de la ciutat per reclamar la creació de parcs canins perquè els gossos puguessin córrer en llibertat, considerava que hi ha prou mesures perquè les persones que tinguin gos retirin dels carrers els excrements de les seves mascotes. «Primer vam demanar que hi hagués un dispensador de bosses per recollir els excrements dels animals en els mateixos parcs canins de Mas Iglésies, la plaça Gandhi i el barri Gaudí. L'Ajuntament, però, ens va informar que aquestes bosses les podíem obtenir en els centres cívics de la ciutat, i ja ens va semblar bé que fossin allà», va comentar la presidenta d'aquesta entitat, Irene Águilas.

Banderoles reivindicatives

Durant aquesta setmana ha sorgit un nou corrent ciutadà a Reus que mostra el rebuig als amos dels gossos que no recullen els excrements dels seus animals de la via pública. La iniciativa consisteix a col·locar una banderola amb la cara d'Ernest París sobre les tifes de gos, ja que també assenyalen al regidor com a culpable de la falta de neteja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
infraestructures

La paralització a rodalies tensa metro i busos

barcelona

Un vapor obert per prestigiar les persones amb discapacitat

Terrassa
Societat

Investigats els desnonaments a Badalona

Badalona
crònica

Una marabunta davant el caos

SALUT

Els gossos de pacients, permesos al sociosanitari de MútuaTerrassa

TERRASSA
Societat

Mor Joaquim Vich Figa, propietari de l’antiga Destil·leries Gerunda

Societat

Mor el figuerenc i activista cultural Josep Maria Ortega

SOCIETAT

El ple de Girona enterra el projecte del centre Bloom

girona
irlanda del nord

Un tribunal anul·la parts de la reforma migratòria de Sunak

barcelona