L'Ajuntament d'Horta homenatja els bombers morts i reclama ajut al Parlament

Tècnics del Departament d'Agricultura visitaran aquesta setmana les finques per fer una valoració dels danys

El ple va acordar erigir un altre monòlit en un espai del municipi, encara per determinar, que podrà ser visitat pels ciutadans com a record dels cinc bombers morts i al bomber ferit, que està ingressat a l'hospital de la Vall d'Hebron. Amb aquests monuments, l'Ajuntament també vol retre un homenatge a tot el cos de bombers i agrair el seu treball en l'extinció de l'incendi. L'alcalde d'Horta de Sant Joan va explicar que a l'acte d'inauguració dels monòlits s'hi convidarà els familiars dels bombers que van perdre la vida en l'incendi i del bomber ferit, i els ajuntaments dels municipis d'on eren, per fer «un acte de solidaritat amb ells».

Amb relació a la creació de la comissió parlamentària específica, el consistori considera que «la gravetat dels fets succeïts és prou important perquè se n'ocupi el Parlament». Així, l'Ajuntament ha demanat que aquesta comissió se centri, entre altres punts, en la recuperació i manteniment dels espais afectats pel foc i en les ajudes econòmiques als propietaris. D'altra banda, el ple va acordar demanar al Departament de Medi Ambient que faci un pla de conservació i millora de la zona forestal d'Horta.

Els tècnics del Departament d'Agricultura es desplaçaran a partir de demà a Horta de Sant Joan per elaborar l'informe de danys a les finques a causa de l'incendi. «S'ha de fer una valoració dels danys parcel·la per parcel·la, per poder reclamar després ajuts directes», va explicar el responsable d'Unió de Pagesos a la Terra Alta, Miquel Bosch. «El problema no és el que hem perdut, sinó les pèrdues de cara al futur», va manifestar l'alcalde d'Horta de Sant Joan, que està preocupat per l'impacte d'aquest incendi sobre el turisme. «La gent ha d'entendre que no tots els Ports s'han cremat», va dir Ferràs. L'alcalde es reunirà dijous amb el Patronat de Turisme de la Diputació.

També està previst que el conseller de Medi Ambient es desplace a Horta de Sant Joan demà.

Comiat al cinquè bomber mort en l'incendi

ACN

El cinquè bomber mort en les tasques d'extinció de l'incendi dels Ports va ser enterrat ahir a la parròquia de Sant Julià de Vilatorta (Osona). Tant l'església com l'exterior del temple es van omplir de familiars, amics i membres del cos de bombers que van donar l'últim adéu a Pau Costa, de 31 anys. Costa va morir divendres a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona en no poder superar les lesions produïdes pel foc. Un text elaborat pels amics i un dels companys del Grups de Reforç d'Actuació Forestal (GRAF) va ser correspost amb un aplaudiment sentit i espontani. Els amics de Costa van destacar l'empatia del bomber traspassat i la seva capacitat per relacionar-se i comprendre el seu entorn.

Pel que fa a l'altre bomber ferit, Josep Pallàs, continua ingressat a la Vall d'Hebron i està estable dintre de la gravetat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.