El Mas Caials de Cadaqués, reformat

m.vicente

El Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat estrenarà el mes que ve el centre d'educació ambiental i recerca del Parc Natural del Cap de Creus, que se situarà al Mas Caials, un edifici que acaba de ser rehabilitat. A més, està previst que també es posi en marxa una unitat de gestió de l'àmbit marí. L'objectiu és que el centre el puguin utilitzar sobretot els grups escolars que visitin Cadaqués i que s'hi puguin fer activitats relacionades amb el coneixement del parc natural. Tot i això, també acollirà grups d'adults.

Segons ha informat el govern català, les obres que s'han fet al Mas Caials, que està situat a pocs quilòmetres del centre de Cadaqués, han consistit a reparar el porxo i adequar l'edifici amb espais destinats a l'ús públic, com ara la recepció dels visitants i el lloc on es desenvolupen les tasques relacionades amb l'educació ambiental i la gestió de l'àmbit marí. També s'ha reparat la coberta de la planta soterrani. El Mas Caials té una superfície construïda de 970 metres quadrats i consta de tres plantes en total.

L'obra, programada per la direcció general del Medi Natural, va ser adjudicada a l'empresa Construccions Marçà per un pressupost de 616.156,36 euros, i va finalitzar el mes de maig d'aquest any.

De fet, tot i que oficialment aquest centre s'estrenarà el mes que ve, el mes de març ja es va utilitzar per presentar-hi el projecte d'enderroc del Club Méditerranée, un acte al qual van assistir diverses autoritats del govern estatal, del català i dels ajuntaments que formen part del Parc Natural del Cap de Creus. Actualment l'edifici rehabilitat acull una exposició sobre la demolició del Club Méditerranée, que es pot visitar fins a mitjan mes vinent i que es va instal·lar el dia de la presentació de l'enderroc.

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS