Creen una comissió de seguiment per combatre el cargol poma al Delta

Els departaments d'Agricultura i de Medi Ambient i Habitatge es van reunir ahir per analitzar l'abast de l'expansió del cargol poma (Pomacea canaliculata) en zones agrícoles i canals de reg del delta de l'Ebre i valorar les propostes d'actuació que caldrà iniciar per frenar-ne l'expansió i eradicar-lo d'aquest territori. Com a mesura urgent, les principals propostes d'actuació són la retirada dels exemplars adults, l'aplicació de tractaments en la vegetació dels marges per reduir la densitat d'exemplars i la realització d'assajos amb productes fitosanitaris per conèixer quin dels tractaments ofereix millors resultats. En la reunió d'ahir també es va acordar crear una comissió de seguiment amb representants dels dos departaments, l'Agrupació de Defensa Vegetal de l'Arròs, les comunitats de regants i les cooperatives arrossaires, que està previst que es reunisca la setmana vinent.

Medi Ambient, amb la col·laboració d'agricultors, ja ha començat a actuar. Concretament, s'està segant la vegetació dels marges de la sèquia mare per eliminar els llocs potencials on els cargols fixen les postes d'ous, i es treballa amb maquinària per escombrar el fons del canal i eliminar així els adults. Personal del parc natural va començar ahir a fer una recollida manual en conduccions d'aigua i a les zones de màxima concentració d'aquesta espècie invasora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESPORT

Reconeixement al joc net i a l’exemplaritat en l’esport

GIRONA
SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó