Un dia per aprendre

El Dia Mundial de les Aus atrau desenes de famílies a la reserva natural Riet Vell del Delta de l'Ebre

Un joc de la migració, observar de prop un anellament científic d'ocells, escoltar contes japonesos de les aus i l'arròs... Aquestes i altres activitats són les que ahir es van oferir a la reserva del Riet Vell del Delta de l'Ebre, amb motiu del Dia Mundial de les Aus. SEO/BirdLife és l'entitat coordinadora de la jornada arreu de l'Estat, que també se celebra a nivell internacional, i el Riet Vell va ser una de les ubicacions que va tenir més participació, ja que al llarg del dia hi van acudir més de 200 persones, sobretot famílies, ja que tant els més grans com els més petits van gaudir de la jornada. «És una diada molt bonica per viure en família, i també és una ocasió per transmetre informació d'avis a néts», va explicar el delegat a l'Ebre de SEO/BirdLife, Ignasi Ripoll. Així, el que es busca amb aquestes activitats és que la gent vegi i aprengui coses que no coneixia, però a la vegada hi ha visitants que també ofereixen informació: «La gent del territori també ens explica coses que saben per la seua experiència, i aquest dia és una bona ocasió per fer-ho», va afirmar Ripoll.

Conservar el medi ambient

Un dels objectius més rellevants del dia mundial de les aus és conscienciar els ciutadans de la necessitat de conservar el medi ambient. En el cas del Delta de l'Ebre, «la conscienciació és fonamental», assegurava Ignasi Ripoll, delegat a l'Ebre de SEO/BirdLife. És per això que Ripoll es va mostrar molt satisfet de que en aquestes jornades hi participessin, majoritàriament, famílies de les Terres de l'Ebre: «La gent del territori ha de saber la importància que té el Delta com a zona humida», apuntava el delegat. I és que sovint, desconeixem el que tenim més a prop de casa, però jornades com aquestes, ens poden servir per apropar-nos-hi. «Jo sóc del parer que s'ha de facilitat l'accés al coneixement del que ens envolta», va afirmar Ripoll. I ni més ni menys, això és el que ahir va oferir la reserva del Riet Vell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.