psc

L'Estat destinarà mig milió a estudiar el desdoblament de l'N-420 i un quart de milió a potenciar els actes culturals al Camp

L'únic grup que sap del cert que li acceptaran totes les esmenes és, òbviament, el que governa. Per això, de fet, el PSC només n'ha presentat sis, per un valor global de 900.000 euros, que són els que s'ha assegurat abans que podran incloure's en el pressupost estatal. D'aquesta xifra en destaca el mig milió que es destinarà a l'estudi informatiu previ per al desdoblament de la carretera N-420 entre Reus i el municipi aragonès de Valdealgorfa, una petició que de fet és compartida per tots els partits catalans –que hi havien demanat fins i tot sumes més altes-, i a què els socialistes ja s'havien compromès fa unes setmanes després d'una reunió a Reus dels signants del Pacte de Gandesa.

A banda de 150.000 euros per a l'estudi informatiu per cobrir la via del tren al nucli urbà de Tortosa, el PSC destina els 250.000 euros restants a potenciar la cultura, començant pels 100.000 que donarà al Centre de Lectura de Reus. Els 150.000 que falten se'ls repartiran el festival de música de Cambrils, el festival Pau Casals del Vendrell i l'Estiu & Tarragona & Cultura (ETC), que rebrà per primer cop una partida directa del pressupost estatal. El diputat tarragoní Joan Ruiz ho justificava ahir pel «creixement» de la proposta, creada amb la voluntat de treballar per la candidatura Tarragona 2016 i que engloba els espectacles estivals al Camp de Mart i els concerts del Kesse. Segons Ruiz, a banda de grans equipaments i d'infraestructures, les inversions de l'Estat a Tarragona no han d'oblidar «els festivals culturals que tenen la ciutat com a escenari».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.