Infraestructures

Forés diu que no s'ha decidit res sobre el crematori tortosí

El govern de Tortosa (CiU i ERC) va rebutjar, amb motiu del ple ordinari d'ahir al vespre, la moció del PSC en suport als veïns dels voltants del cementiri de Sant Llàtzer, que s'oposen a la construcció d'un tanatori municipal amb un crematori. Els socialistes van impulsar la moció després que l'associació de veïns del Camí de Sant Jordi presentés un manifest avalat per 473 signatures contra la instal·lació del crematori, tant per la proximitat dels seus habitatges com pels fums «contaminants» que se'n podrien desprendre. El portaveu del PSC, Joan Sabaté, va reconèixer que la ubicació del nou equipament funerari ve determinada pel pla d'ordenació urbana municipal (POUM) aprovat durant el seu mandat, ja que van pensar que «podia ser un bon emplaçament». Però Sabaté va afegir-hi que ara cal tenir en compte la reclamació i la «sensibilitat dels veïns», i va reclamar al govern de Ferran Bel un emplaçament alternatiu, si bé no va proposar-ne cap.

La proposta del PSC va ser rebutjada amb els vots de CiU i d'ERC, mentre que els regidors d'ICV i del PP van abstenir-se. De fet, Jaume Forcadell i Antonio Faura van coincidir en una altra qüestió, ja que tots dos van plantejar afrontar el debat de soca-rel, i van suggerir el trasllat del cementiri de Sant Llàtzer a un altre lloc del municipi. Per la seua banda, el segon tinent d'alcalde i regidor de barri de Sant Llàtzer, Ricard Forés (ERC), va afirmar que el projecte respectarà la normativa mediambiental, i que una incineradora funerària no comporta «cap perill per a les persones». A més, Forés va corregir els veïns i va assenyalar que no hi ha cap normativa urbanística que marque la distància mínima d'un crematori respecte a una zona habitada. «És un tema psicològic i d'imatge, d'una instal·lació que genera fums; però les possibles olors es poden resoldre tècnicament», va dir. A més, el portaveu d'ERC va afirmar que encara estan estudiant el projecte, i que per tant «encara no hi ha res decidit». De fet, amb aquestes declaracions Forés contradeia l'anunci que la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, havia fet el 3 de novembre, quan va dir que posarien a concurs públic la construcció de les noves instal·lacions funeràries. Així, la regidora convergent va reiterar que «la voluntat del govern és que Tortosa puga tenir un equipament d'aquestes característiques», i va recordar que a Tarragona el nombre d'incineracions ja supera el dels enterraments. A més, va dir que al POUM no s'havia previst cap altre emplaçament, i va advertir: «Governarem i prendrem decisions.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

La subvenció per pagar el 75% de l’enllumenat nadalenc del comerç barceloní costarà 1,4 milions d’euros

barcelona
unió europea

Cop judicial europeu a les famílies monoparentals

barcelona
Educació

Concentració a l’institut Duc de Montblanc contra la “imatge falsa” donada del centre

Rubí
societat

El jutjat reconeix a una lesbiana la maternitat d’un fill que va tenir la seva exparella amb reproducció assistida

Lleida
MEDI AMBIENT

El 85% dels incendis als boscos són fruit de l’activitat humana

barcelona

Vilassar de Mar organitza el Neverita Urban Fest, un concurs de música urbana

vilassar de mar
SOCIETAT

119 colles i 15.000 penyistes a l’Aplec del Cargol de Lleida

lleida

Neix la Nit de la Comunicació de la Selva

caldes de malavella
SOCIETAT

Badalona demana ajuts directes a la Generalitat per l’esfondrament

BAdalona