La Generalitat aprova el pla director urbanístic de les colònies del Ter i del Freser

La conselleria de Política Territorial i Obres Públiques també ha aprovat, inicialment, el pla director urbanístic de les colònies del Ter i del Freser. Aquestes colònies van aparèixer a final del segle XIX i es van dedicar sobretot a l'activitat tèxtil, fins que la crisi dels anys noranta va obligar a tancar moltes de les fàbriques.

El pla se centra en 62 colònies industrials i fàbriques assentades en 18 municipis de les comarques d'Osona i el Ripollès, i té com a objectiu consolidar-les com a espais de residència, d'activitat productiva i turística i de preservació de la memòria història. També preveu, entre altres aspectes, la creació d'un fons per a la millora de les colònies, dotat amb els recursos del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, per tal d'assignar ajuts als ajuntaments. La primera convocatòria de projectes d'aquest fons per als municipis del Ter i del Freser s'obrirà l'any vinent. El pla comprèn una franja de territori amb una superfície aproximada de 240 km². Els municipis que inclou són: Camprodon, San Pau de Segúries, Sant Joan de les Abadesses, Ogassa, Ripoll, Campdevànol, Ribes de Freser, les Llosses, pel que fa al Ripollès; així com Montesquiu, Sant Quirze de Besora, Orís, Torelló, Sant Pere de Torelló, Sant Vicenç de Torelló, Sant Hipòlit de Voltregà, Manlleu, les Masies de Roda i Roda de Ter, a Osona.

El pla director urbanístic de les colònies industrials del Ter i del Freser s'afegeix al pla de les colònies industrials del Llobregat, aprovat l'any 2007. Aquestes dues iniciatives s'inspiren en el concepte de paisatge cultural o àmbit geogràfic associat en aquest cas a una activitat industrial, que conté valors estètics i culturals molt importants.

El pla de les colònies del Ter i del Freser s'exposarà en els propers dies a informació pública per tal que els ajuntaments, organitzacions i ciutadans del territori hi puguin fer al·legacions. Es preveu que s'aprovi definitivament durant aquest any.



ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA