Jané (CiU) considera el traçat de l'A-7 «una falta de respecte» al Vendrell i anuncia que hi «plantarà cara»

L'alcalde del Vendrell, Benet Jané (CiU), es va comprometre ahir a «plantar cara» al traçat que Foment ha decidit per a l'autovia A-7 (la futura variant de l'N-340) al Baix Penedès, i que «afecta de ple» el municipi. Així ho va afirmar ahir durant la conferència sobre l'estat de la ciutat organitzada pel Col·legi de Periodistes, i en què Jané va ressaltar la situació territorial, econòmica i cultural de la capital del Baix Penedès.

L'alcalde vendrellenc va denunciar que a l'hora de planificar aquesta infraestructura «no s'ha fet cas del que diu el territori», i que ha apostat majoritàriament per ampliar a quatre carrils l'autopista AP-7. Jané també va avançar que tant el Vendrell com l'Arboç estan preparant ja un contenciós contra el Ministeri de Foment, i va aprofitar també per reivindicar millores del servei ferroviari al municipi, tant cap a Barcelona com cap a Tarragona.

Millora dels serveis

El debat sobre les vegueries va estar present en el discurs de Jané, que va fer una crida al realisme. «No podem marejar els nostres veïns amb debats polítics que no estan resolts en l'àmbit administratiu», va dir, a més de recordar que la prioritat dels ciutadans és la millora dels serveis.

En aquest sentit, Jané va referir-se al pla de convivència i civisme que està previst que el municipi debati la setmana vinent, i va fer una crida a la «responsabilitat» dels grups polítics perquè la proposta prosperi. Jané també va apel·lar a una visió positivista del creixement demogràfic del Vendrell, sobretot gràcies a l'arribada de població immigrada, i va recordar que això ha fet possible la millora dels serveis sanitaris i educatius. En l'àmbit econòmic, l'alcalde va defensar la política «proactiva» del govern local davant de la crisi, i va avançar «molt bones notícies» a curt termini en l'àmbit comercial pel que fa a l'establiment de «grans cadenes».

Jané va celebrar també el projecte de recuperació de la platja de les Madrigueres, que ahir va avançar aquest diari, i va anunciar que en el proper ple ja se cediran els terrenys necessaris perquè els treballs puguin executar-se.

Moció al Consell Comarcal

L'oposició al traçat de l'A-7 entre el Vendrell i l'Arboç va tenir ressò també ahir al ple celebrat al Consell Comarcal del Baix Penedès, on es va aprovar una moció impulsada per CiU, ERC i ICV contrària a la decisió de Foment. En el document es reclama que la variant de l'N-340 sigui una ampliació de l'AP-7 lliure de peatges i va rebre també el suport del PP i la PxC. El text preveu que l'ens comarcal interposi un recurs contenciós contra l'estudi informatiu, al qual es podrien afegir els ajuntaments afectats que vulguin. El PSC i ADMC van votar-hi en contra, amb l'excepció del regidor socialista del Vendrell Manolo Hernández, que es va abstenir per l'afectació al seu municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Arrenca una nova edició de Temps de Flors, amb cues de gent des de primera hora del matí

girona

Tracten 32 palmeres per evitar la presència de l’escarabat morrut

SABADELL

Mor una dona de 80 anys atropellada al passeig de Fabra i Puig

BARCELONA
societat

El Cercle Empresarial recull 10.000 euros per al Banc dels Aliments

girona
societat

L’Ajuntament tanca la carpeta del projecte fallit del ‘Bloom’

girona

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona