Veïns de Llagostera es manifesten, farts de no tenir llum per sisè dia

Al Gironès encara queden nuclis disseminats sense subministrament elèctric

Xevi Casas, veí de Llagostera, explicava que dotze persones viuen a casa seva, entre les quals hi ha mainada i una àvia de 99 anys, sense llum ni calefacció. «Ha caigut un pam de neu i sembla que hàgim patit un terratrèmol», deia. La seva queixa principal era la manca d'informació i que «Llagostera també existeix». Una altra afectada, Maria Llosent, estava desesperada. Té a casa els seus pares, de 87 i 84 anys, que fa sis dies que no es poden rentar perquè no poden anar al pavelló. «Tinc una estufa de butà que m'ha deixat una amiga. No puc rentar plats. No tinc telèfon. Això és indignant», deia. D'històries d'aquest tipus, n'explicaven cadascun dels manifestants. Es van reunir a la zona esportiva –en què al camp de futbol es feia un partit– i es van dirigir cap a l'ajuntament, recorrent tot el nucli urbà. Mentrestant, Montilla conversava amb l'alcalde. Però quan els manifestants hi van arribar, el president ja era fora. L'alcalde, però, els esperava. Els va demanar paciència, els va demanar disculpes i va assegurar que es feia tot el que es podia. Els veïns el van aplaudir. Perquè la seva queixa no era contra el batlle sinó contra la companyia elèctrica «que cada mes no s'oblida de cobrar-nos el rebut».

A la resta de la comarca, hi va haver més o menys normalitat pel que fa al subministrament elèctric. Però encara queden a les fosques nuclis disseminats i zones aïllades, sobretot. La previsió, però, és que avui pràcticament totes aquestes incidències se solucionin.

Ajuts per netejar boscos

Els alcaldes de la comarca del Pla de l'Estany van acordar ahir, en una reunió que es va celebrar a la seu del Consell Comarcal demanar a la Diputació de Girona i a la Generalitat, unes línies d'ajuts especial per compensar els costos que han hagut de suportar com a conseqüència de la nevada i, sobretot, per fer front a la neteja dels boscos i els camins públics d'arbres caiguts. «Els boscos han quedat molt malmesos i de cares a l'estiu són un verdader polvorí», va dir ahir l'alcalde de Porqueres, Salvador Ros. També demanaran a Medi Ambient que allargui el període per fer foc i cremar la brutícia dels boscos i camins i que s'agilitin els tràmits perquè els propietaris puguin retirar els arbres caiguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Medi ambient

Arxivats els expedients d’autorització de dos parcs solars al Perelló i l’Ametlla de Mar

El Perelló
PATRIMONI

Quart disposa de la rectoria de Sta. Margarida fins a l'any 2047

QUART

Fomentar el benestar emocional a través de l’escriptura

olot
Meteorologia

El pla Inuncat es manté en prealerta

Barcelona

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona