CiU porta al Parlament la variant que amenaça de convertir Gerri de la Sal en un cul-de-sac

El diputat de CiU Agustí López ha portat al Parlament de Catalunya el conflicte que ha provocat al Pallars Sobirà el projecte de la variant de Gerri de la Sal aprovat pel Ministeri de Foment. Aquest dimecres ha reclamat «la implicació del conseller de Política Territorial» per evitar que a causa del projecte del Ministeri de Foment «Gerri de la Sal passi de ser un coll d'ampolla a ser un cul-de-sac». Agustí López denuncia que «Foment actua com si Catalunya fos el seu ranxo» i lamenta que «el Ministeri retalla inversions i quan inverteix ho fa contra el territori». López ha recordat que el projecte implica la desaparició dels enllaços nord a Gerri de la Sal, que deixarà molts pobles amb un únic accés.

López ha explicat que el projecte de Foment implicarà la desaparició del poblet de Compte i pot suposar augmentar en nou minuts els temps de recorregut dels vehicles d'urgències que vulguin accedir als pobles del Pla de Corts, Ancs o Pujol.

Segons López, «el projecte del Ministeri condemna a la ruïna aquest territori que pot tenir una bona projecció gràcies al turisme cultural». Agustí López ha insistit que el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, «no pot permetre que el Ministeri de Foment actuï com si Catalunya fos el seu ranxo» i s'ha referit a un episodi similar de l'any 2007, quan «el Túnel de Vielha va estar a punt de perdre un dels tres carrils previstos, però finalment, la unitat d'acció de les administracions catalanes i la bona tasca de l'únic enginyer de la Diputació de Lleida, Enrique Regaño, que va trobar la manera d'interpretar la normativa europea per poder mantenir els tres carrils, van portar el tema a bon fi».

En aquest sentit, López ha plantejat al conseller Nadal, «si caldrà tornar a reclamar la intervenció de l'enginyer de la Diputació o si el Conseller s'implicarà, fent de Portaveu de les reivindicacions dels veïns de Gerri de la Sal a Madrid», donat que «el Ministeri de Foment o bé retalla les inversions a Catalunya, o quan inverteix ho fa en contra del territori».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses