Els polítics reclamen que es treguin les cabines frontereres i que es compleixi la normativa europea

Aposten per superar l'Europa de les fronteres i lamenten la imatge que donen

El senador Lluís Maria de Puig (PSC), que fa poc va deixar la presidència de l'Assemblea del Consell d'Europa, és partidari «que els reglaments i les directives europees es compleixin». De Puig hi afegeix que si l'Estat francès manté les estructures per motius de seguretat, el que ha de fer és anar-ho a explicar a Brussel·les, però no allargar la qüestió. El senador es mostra preocupat pel fet que es posi d'excusa la immigració. «O hi ha llibertat de circulació en l'Europa de l'abolició de les fronteres o és que pensen d'una altra manera que em preocupa», diu.

També l'eurodiputat per ERC Oriol Junqueras s'ha mostrat partidari del desmantellament i destaca que cal treballar per la «superació de fronteres» i per retallar pes als estats. Reclama que no s'usi com a excusa la immigració perquè aquesta situació «viola els acords de Schengen i el sentit comú», diu, i es pregunta: «Per què si cal a la Jonquera no cal en altres fronteres?» El també eurodiputat Raül Romeva (ICV) coincideix en el fet que «no té cap sentit mantenir aquestes estructures en l'espai Schengen, i més quan estan buides». Romeva ha assegurat que preguntarà a la CE pel manteniment de l'estructura.

Coincideix amb les crítiques el diputat al Congrés Jordi Xuclà (CiU), que ha presentat diverses iniciatives per desmantellar els punts fronterers, tant de la Jonquera com de Puigcerdà. Xuclà entén que cal fer controls de seguretat, però creu que s'han de fer passos menys aparatosos. Hi afegeix que aquestes estructures donen una «imatge molt penosa de l'entrada al Principat». «La seguretat no justifica aquest monstre de ferrada decadent», sentencia. El també diputat al Congrés, Francesc Canet (ERC), diu que com a usuari es fa seva l'opinió de «la gent que s'han trobat amb retencions només producte del manteniment de les cabines».

L'alcalde de la Jonquera, Jordi Cabezas, també ha treballat perquè s'eliminin aquestes antigues cabines, tant les de l'autopista com la de la nacional, i aposta també per l'eliminació de les estructures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.