La meitat arriba a les estacions a peu o en bici

Un estudi de Renfe que ha donat a conèixer l'associació PTP constata que l'accés a les estacions de mitjana distància de l'Estat –tant les dels regionals convencionals com les dels d'alta velocitat Avant– es fa sobretot a peu i en bicicleta (un 48,6%), fet que dóna suport a la seva petició que la millor ubicació per als serveis, com a mínim, que no són de llarg recorregut –en les estacions de rodalies el percentatge encara puja al 65%– és dins les zones urbanes. Tot i això, també és molt notable el percentatge que hi arriba en cotxe i moto (38,3%), sempre és clar que els accessos siguin fàcils i l'aparcament gratuït i abundant prop de l'estació. Uns condicionants que no es donen a la del Camp, tot i que el percentatge d'usuaris que hi va en vehicle privat –segons l'enquesta de la Cambra i el Consell Comarcal– és del 80%, sobretot per la falta d'altres alternatives. PTP, en aquest sentit, denuncia que s'estigui incentivant el transport privat al Camp, ja que «és una paradoxa que la construcció d'una nova línia ferroviària degeneri en l'estímul de nou trànsit i congestió en lloc de captar nous usuaris per al transport públic».

En menor mesura, també és destacable el percentatge dels que van a buscar els regionals en altres trens (8,3%) i en bus (7,9%), un vessant que PTP creu que s'ha de fomentar amb la creació d'estacions intermodals. En el cas del Camp, així, passaria perquè la recuperació per a rodalies de la línia Reus-Roda també tingui parada a la Secuita, que hi arribi el Tramcamp –encara que sigui en una segona fase– i que es millorin les freqüències de pas i el temps de viatge del bus, que des de Reus, per exemple, ara triga entre 35 i 50 descoratjadors minuts. L'associació, de fet, també reclama que es doni intermodalitat a les estacions de Tarragona, Reus i Vila-seca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

Portu regala la Champions al Girona

Girona