Infraestructures

Nyap d'1,8 milions a Cerdanyola

A més de la construcció d'un mur de contenció, estudis tècnics també assenyalen ara la necessitat de retirar la nova barana del pont sobre el riu Sec perquè la infraestructura, amb un cost d'1,8 milions, s'ha fet malament i comporta un risc d'inundació a la zona

Una de les grans infraestructures que s'havien d'inaugurar durant aquest mandat a Cerdanyola és el nou pont sobre el riu Sec, situat al centre del municipi i dotat amb un pressupost d'1.800.000 euros, sufragats pels fons estatals d'inversió local del 2009. Però, un cop construït, tècnics de l'Ajuntament van comprovar que l'obra s'havia fet malament, ja que des del pont a la llera del riu no es va deixar el metre d'altura que dicta la normativa.

L'Ajuntament, amb el vistiplau de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), va decidir aturar les obres i endegar, provisionalment, la construcció d'un mur de contenció al marge dret de la riera per evitar possibles inundacions en cas de riuades. Ara, en els últims estudis tècnics encarregats per l'Ajuntament a l'empresa Cecsa, també s'indica la necessitat de retirar la barana metàl·lica perquè, per les seves dimensions, obstaculitzaria el pas de restes vegetals que arrossega l'aigua quan hi ha riuades, actuaria de tap i faria augmentar el risc d'inundació. En les conclusions de l'informe també s'aconsella el tancament temporal de l'accés a la passarel·la fins que s'instal·li una altra barana.

Arran de tota aquesta problemàtica, el cost del pont anirà en augment a causa de les despeses que ara suposen la construcció d'un mur de contenció, la retirada de la barana i la col·locació d'una de nova, i els estudis que s'han fet per solucionar el risc d'inundació i esbrinar on es van produir els errors, ja que el nyap ha estat de tal magnitud que ha obligat l'Ajuntament a redactar, per prevenir inundacions, un cens de soterranis i baixos inundables, així com dels comerços amb béns peribles, als quals s'està fent arribar recomanacions. També s'ha fet una llista de persones vulnerables a qui atendre en cas d'emergència. Alhora s'ha elaborat un pla d'aparcament i control de vehicles, s'han fixat els llocs clau on cal situar les bombes de desguàs, i es revisen els embornals i el clavegueram.

De moment, l'Ajuntament de Cerdanyola està esperant rebre tota la informació sobre el projecte i l'execució de l'obra per establir responsabilitats. La construcció de la passarel·la va començar durant el mandat d'ICV a l'Ajuntament de Cerdanyola, amb pacte amb CiU. El desembre de l'any passat, una moció de censura va portar el PSC, també amb CiU, a l'alcaldia de Cerdanyola. L'Ajuntament negocia amb l'ACA l'adequació de la llera del riu, que permetria, entre altres objectius, donar una solució als problemes que comporta la construcció d'aquest nou pont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]