Infraestructures

la retallada en infraestructures al camp de tarragona i les terres de l'ebre

Manifestació el 21 d'agost per la variant a l'Aldea

L'Ajuntament fa una crida a la societat ebrenca perquè participe en l'acte

L'Ajuntament de l'Aldea ha convocat una manifestació pel dissabte 21 d'agost, en què rebutjarà la paralització de les obres de la variant de l'N-340 i reclamarà a Foment la necessitat de continuar la construcció d'aquesta infraestructura. L'alcalde de l'Aldea, el republicà Dani Andreu, ha fet una crida a alcaldes, representants del govern territorials, sindicats, organitzacions empresarials i, en definitiva, a tota la societat civil perquè participe en l'acte reivindicatiu. De moment, ja hi ha confirmada l'assistència del delegat del govern a l'Ebre, Lluís Salvadó, i del president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Mora. La protesta començarà a les sis de la tarda a la plaça Doctor Maimó i recorrerà l'N-340 fins a l'encreuament amb la carretera de Tortosa.

Aquesta, però, no serà la primera manifestació contra l'aturada de les obres de la variant, sinó que avui mateix es farà un bou capllaçat enmig de l'N-340. “Serà un acte doblement reivindicatiu: d'una banda reclamarem el reinici de les obres i de l'altra defensarem la tradició dels bous a les Terres de l'Ebre”, va dir Andreu. A més, el ple de l'Aldea va aprovar dimecres a la nit, per unanimitat, una moció reivindicativa. “Estem indignats i ens sentim menyspreats”, va manifestar l'alcalde, al qual encara ahir ningú del Ministeri de Foment li havia comunicat la paralització de les obres. “És insuportable estar esperant durant un any i mig que es reprenguin les obres, ara que un 45% de l'obra ja està executada”, va explicar Andreu, que també va alertar que tindre l'obra aturada suposarà el seu deteriorament. L'Aldea també reactivarà la petició perquè s'alliberen els peatges de l'AP-7.

L'Estat diu que no ha paralitzat res

La subdelegació estatal a Tarragona va emetre ahir un comunicat per sortir al pas de les “informacions aparegudes en alguns mitjans de comunicació sobre la suposada paralització d'infraestructures d'àmbit estatal” a la demarcació. La subdelegada, Teresa Pallarès, assegura així que ha mantingut contactes els darrers dies tant amb la delegació estatal a Catalunya com amb responsables de Foment, que li han “refermat, un cop més, que el pla d'ajustament per al 2011 anunciat pel mateix ministre no ha comportat fins al moment cap paralització d'obra concreta”, i que la situació actual “comporta una política de negociacions i converses amb les empreses implicades per tal de reprogramar, allí on sigui necessari, els futurs treballs de cadascuna de les obres que s'executen a la província”. La subdelegació assegura que “els resultats d'aquesta reprogramació es faran públics un cop assolits”, previsiblement al setembre, si bé manifesta el “convenciment” que Foment “serà conseqüent amb les necessitats del nostre territori i amb la situació econòmica que viu el nostre país”. A més de la variant de l'Aldea i de l'autovia A-27 entre Montblanc i Valls –que va anunciar el mateix ministeri–, també se sospita que s'han aturat obres al corredor mediterrani, com l'estació central del sud de l'aeroport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.