Infraestructures i serveis

LA JONQUERA

El TSJC admet a tràmit un contenciós que busca aturar el polígon eòlic Galatea

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit el recurs contenciós administratiu impugnant l’autorització del Polígon Eòlic de la Jonquera. Fa unes setmanes es va saber la sentència que va fer caure el Polígon eòlic Cronos, a Capmany. La secció segona de la sala del Contenciós Administratiu del TSJC va tenir en compte els arguments presentats per l’ajuntament de Capmany. S’assenyalava l’impacte paisatgístic, a més de les afectacions a l’agricultura i a diversos elements megalítics.

El polígon eòlic Cronos era un dels projectes fragmentats del conjunt d’aerogeneradors que es pretenien instal·lar a l’Albera, un espai amb grans valors naturals i culturals.Cronos formava part de les continuïtats del Polígon eòlic Galatea. Aquest darrer polígon eòlic és l’únic que ha obtingut l’autorització de la Generalitat.

Després d’haver-nos desestimat el Recurs d’Alçada La Iaeden va presentar un recurs contenciós administratiu que ha estat admès a tràmit pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Aquesta banda occidental de l’Albera, amb alts valors naturals i culturals, va ser assenyalada com una àrea de sacrifici. El patrimoni que està en joc és immens, la sureda, hàbitat prioritari, amb tota la biodiversitat relacionada i l’afectació, al paratge de Santa Llúcia, a un conjunt d’elements de patrimoni immaterial de gran valor simbòlic per empordanesos i rossellonesos. Paisatges literaris i dignes de formar part del patrimoni geològic de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.