Infraestructures

vila-seca

Les màquines ja treballaran la setmana vinent al Raval de la Mar

La nova carretera entre els nuclis de Vila-seca i la Pineda estarà acabada el febrer del 2013

Millorarà la connexió entre el polígon químic i el port

El nou Raval de la Mar, la carretera que uneix els nuclis de Vila-seca i la Pineda a través del polígon petroquímic sud, començarà a prendre forma de manera efectiva la setmana vinent. L'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, va anunciar ahir que està previst que, la setmana que ve, les màquines comencin a treballar en la conversió de la carretera en una autovia urbana, una obra que té un cost de més de 23 milions i que serà finançada entre la Generalitat i la Diputació de Tarragona. L'Ajuntament, les empreses químiques i el parc temàtic Port Aventura han cedit de manera voluntària els terrenys necessaris.

Poblet va destacar que l'execució de l'obra suposarà una “normalització social i urbana necessària” per a la connexió entre els dos nuclis, que ara és a través d'una carretera d'un sol carril per sentit i on els cotxes han de conviure amb els camions de transport de mercaderies perilloses. El projecte inclou, a més de la conversió de la carretera en autovia urbana, la creació d'un vial segregat especial per a vehicles pesants. La nova via també millorarà les connexions amb el polígon petroquímic i el port. “A Vila-seca volem que aquesta sigui una via per a la gent que estructuri el municipi, i aquest projecte ho aconsegueix”, va celebrar l'alcalde.

Vila-seca reclamava des del 1993 l'execució d'aquest projecte, que es va poder desencallar el 2008 en signar-se el conveni entre els diferents actors implicats. Les últimes previsions indiquen que el nou Raval de la Mar podria estar acabat el febrer del 2013.

El projecte suposarà la construcció de 3,3 quilòmetres d'autovia urbana, a més d'un mur verd de set hectàrees per reduir l'impacte visual de la indústria química.

3,3
quilòmetres
tindrà l'autovia urbana entre Vila-seca i la Pineda. Es farà també un vial especial per a camions i un mur verd
23,7
milions
serà la inversió que es farà per al nou vial. El finançaran la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.