Infraestructures

Infraestructures

La variant de l'Aldea es comença a deteriorar

L'alcalde de Montblanc diu que és “pèssim” que no es puguen reprendre les obres de l'autovia A-27

Les pluges de les últimes setmanes han deixat la seua empremta a les obres de la variant de l'Aldea, que ja fa dos mesos que estan aturades. Regueralls als terraplens i destrosses a la terra compactada. Són ferides observables a primera vista. Per això, l'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu, es mostrava ahir indignat, tot i l'anunci que dins els pressupostos generals de l'Estat per al 2011 hi ha una reserva de 15 milions d'euros per a aquesta obra. “Hauran de destinar una partida extra per arreglar el que s'ha fet malbé”, va dir Andreu, que va recordar que l'execució de la variant es trobava quan es va aturar l'obra, el 31 de juliol, al 45%. Al marge d'aquestes consideracions l'alcalde de l'Aldea va titllar de “vergonyós” que a hores d'ara ningú del Ministeri de Foment s'haja posat en contacte amb el seu Ajuntament per notificar-li l'aturada formal de l'obra ni quan es podrà reprendre. “Som un poble humil, però estem perdent la confiança en les institucions”, va afirmar. Per la seua banda, la diputada ebrenca del PSC al Congrés, Lluïsa Lizárraga, va assegurar que Foment està negociant amb l'empresa adjudicatària, Sando SA, la represa de l'obra. “És el que m'han dit”, va assenyalar tot mostrant-se confiada que l'obra no s'haurà de tornar a posar a licitació, cosa que retardaria considerablement la represa.

“Pèssim i negatiu”

En pitjor situació que la variant de l'Aldea queda l'autovia A-27 entre Valls i Montblanc, amb una dotació pressupostària de només 300.000 euros. Ahir l'alcalde d'aquest municipi de la Conca de Barberà, Josep Andreu, va dir que és “pèssim” i “molt negatiu” que no es puguin reprendre les obres i s'hagen de tornar a posar a licitació. No obstant això, es va mostrar confiat que al tràmit d'esmenes al Congrés i al Senat es puga ampliar la partida amb esmenes de tots els partits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.