Infraestructures

Els enginyers avisen que no s'han canviat els reglaments

Clam perquè es facin les obres pendents en un debat a Girona

Proven que la humitat de la neu va causar l'apagada

El Col·legi d'Enginyers Industrials de la demarcació de Girona va organitzar ahir un dels pocs actes per debatre els danys de la nevada de fa un any. Amb l'objectiu d'analitzar les causes de l'apagada i l'estat de la xarxa elèctrica, va aplegar representants de companyies i enginyers. Una de les conclusions va ser que l'episodi del 8 de març va ser excepcional, que es dóna cada cert període de temps, entre 10 i 25 anys. Per això, alguna de les veus de la taula va reclamar que s'adeqüi el reglament de construcció de les línies elèctriques al fenomen de la humitat de la neu, de manera que els criteris siguin més exigents i permetin suportar millor fenòmens d'aquesta mena. Aquesta va ser l'opinió del membre de Pimec Joan Vila, i un dels redactors de l'informe que va encarregar la Generalitat, Pere Palacín, va aconsellar revisar projectes i instal·lacions actuals per veure si cal reforçar-les.

Una altra de les conclusions, aquesta més generalitzada, va ser la necessitat de fer les obres pendents a la xarxa elèctrica gironina. Aquí hi van coincidir Lluís Pinós, delegat a Catalunya de Red Eléctrica; Josep M. Esteve, d'Endesa; Josep M. Montagut, de la Direcció General d'Energia i Mines, i Jordi Dolader, del col·legi. Tot i que van assegurar que part de l'afectació hagués existit igualment, van explicar que el temps de reposició i l'àrea que va quedar a les fosques s'hagués reduït ostensiblement. Una altra crítica va ser per als criteris amb què les administracions fan construir les línies, com ara la compactació en suports únics. Segons van dir, la caiguda d'un sol suport, que aguantava tres línies diferents prop de la subestació de Castell d'Aro, va ser el principal causant de bona part de l'apagada al Baix Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA