L'Estat atura la reforma del passeig de l'Estartit perquè no vol 377 aparcaments arran de platja

Malestar al municipi pel canvi de parer de Costes, que va presentar el projecte fa dos anys i en què ja reduïa el nombre de places

El 10 de maig del 2007 es va presentar al Consell Municipal de l'Estartit el projecte de reforma del passeig marítim de l'Estat. El passeig projectat, amb una inversió d'uns 6 milions d'euros, es traslladava més cap al mar, se'n rebaixava l'altura perquè sempre es poguessin veure les illes Medes, s'evitava que fos en línia recta i es convertia en una mena de palafit. Però, a més, l'Estat va permetre finalment, en eliminar-se la gran zona de pàrquing de la platja, incloure una zona d'aparcament per la part urbana del passeig amb 377 places.

Però els nous responsables del servei de Costes han canviat de criteri i ara ja no veuen bé la presència d'un pàrquing a la zona maritimoterrestre. Això ha provocat que responsables de l'Ajuntament, amb l'alcalde, Joan Margall, al capdavant, hagin anat dos cops a Madrid per mirar de desencallar el tema. Però, ara per ara, no hi ha res. «Estem topant contra un mur», va afirmar l'alcalde.

El responsable de Platges, Genís Dalmau, va explicar que estan tenint contactes amb parlamentaris per mirar de reconduir el tema, i més quan aquest projecte ja estava aprovat per l'Estat i només faltava, ja fa dos anys, posar-lo a licitació. «Ells no volen cotxes. Si no es treu el pàrquing, no hi ha passeig», va dir Dalmau.

I l'alcalde té clar que l'aparcament de la platja no es pot traslladar a l'entrada del poble. «La gent no vindrà si s'ha de caminar més d'un quilòmetre», va dir Margall.

I en una línia semblant a la del consistori es va manifestar ahir Josep Maria Pla, president d'Estació Nàutica Estartit-Illes Medes, que aplega la major part dels comerciants de l'Estartit. «Creiem que no és positiu treure el pàrquing del passeig, ja que és la salvació que tenim», va dir Pla. Respecte a la possibilitat de traslladar el pàrquing a l'entrada del nucli, el president de l'Estació Nàutica creu que podria ser «acceptat» pels estrangers, «però per a la gent del país seria fatal».

L'anterior president de l'Estació Nàutica, Narcís Coll, va recordar ahir que en una de les anades a Madrid pel tema del passeig, des de Costes ja van exposar que «la nostra raó de ser és la sorra». Durant el dia d'ahir no va ser possible tractar el tema amb el Ministeri de Medi Ambient.

El record de la llevantada de Nadal

Les destrosses provocades per la forta llevantada de Sant Esteve encara es poden veure en la major part de la costa gironina. Al passeig del Molinet de l'Estartit, l'Estat ja ha encarregat el projecte constructiu a l'empresa ABM. I un cop redactat i aprovat es posarà a licitació.

Pel que fa als efectes de la llevantada a Sant Antoni de Calonge, el mes passat es van acabar els treballs de reparació dels espigons, que van quedar força malmesos pel temporal. Pel que fa al passeig i la zona de jardí, també estan enllestits i ara els últims treballs se centren en l'anivellament de la sorra de la platja.

Per altra banda, les obres al passeig marítim de Castell-Platja d'Aro també estan en espera d'enllestir els últims retocs, com és el mobiliari urbà.

A l'Alt Empordà, al passeig de l'Escala és on encara es poden veure més clarament els efectes del temporal de Sant Esteve. Segons va explicar ahir l'alcalde, les obres avancen a molt bon ritme i el mur nou de contenció està pràcticament acabat i ja s'està terraplenant. També s'han fet obres a Cadaqués, que ja estan acabades, i estan pendents el port de Portbou i les obres de Llançà, que ja estan en marxa.

A la Selva, el municipi més afectat va ser Blanes, que encara ara té un tram important de s'Abanell amb un aspecte impresentable. Hi ha força metres cap al tram final amb una tanca i amb molt per arreglar encara, tant a la sorra com al passeig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El 75% dels processos de justícia restaurativa a Tarragona i l’Ebre es van resoldre amb èxit l’any passat

TARRAGONA
judicial

A judici un grup que obligava 26 dones a prostituir-se

TARRAGONA
GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA

Campanya de sensibilització contra l’assetjament escolar

FIGUERES

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus

Girona planteja una nova ordenança municipal de tinença d’animals

GIRONA
sequera

Els pantans guanyen fins avui 21 hm³ i 47 entre març i abril

barcelona