Nàutica esportiva, pesca i turisme

La construcció i ampliació de les instal·lacions esportives a la costa catalana no ha d'estar renyida amb el suport a l'activitat pesquera. El pla de ports de la Generalitat considera que les actuals infraestructures portuàries necessiten només adaptacions puntuals ja que la tendència apunta cap a una reducció de la flota. De tota manera, la subdirectora general de Ports de la Generalitat, Rosa Busquets, recorda que a la costa hi ha ports pesquers amb una important activitat com són els del nord de Catalunya (Roses, Llançà o Port de la Selva), o a la costa de Barcelona, els de Vilanova, el Masnou i Badalona. Segons Busquets, l'actual ordenació de la costa permet que no hi hagi interferències de l'activitat nàutica d'oci amb l'activitat pesquera, però aquesta situació encara s'accentuarà més a mesura que es vagin equilibrant les necessitats portuàries amb l'activitat real.

La crisi econòmica afecta el sector pesquer des de fa anys i això portarà, tard o d'hora, a una revisió de les flotes actuals.

De tota manera, en els últims anys s'han fet inversions per millorar les condicions del sector en diferents ports. Les adequacions de les naus per a la venda de peix fetes a Arenys de Mar o la introducció de nous sistemes de venda a les llotges, com a Vilanova i la Geltrú, permeten millorar els sistemes de treball del sector. La Generalitat, però, també té obert un front promocional de la pesca amb l'objectiu de combinar l'activitat pesquera amb el turisme. Aquesta opció permetria mantenir bona part de la flota en municipis turístics on l'activitat pesquera que hi ha en aquest moment no és més que una petita mostra del que hi va haver fa molts més anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA