Els veïns de l'Ametlla de Mar rebutgen construir un aparcament al parc de Bon Repòs

El resultat de la consulta popular ha estat l'opció més conservacionista

Un total de 494 veïns de l'Ametlla de Mar van participar, entre el mes de juliol i el setembre, en la consulta popular convocada per l'Ajuntament per decidir el futur del parc de Bon Repòs. L'opció menys intervencionista va rebre un total de 313 vots i implica mantenir el parc en la seua situació actual, respectant tots els arbres centenaris, i enderrocant-ne els murs i les edificacions. «La consulta és vinculant i, per tant, respectarem l'opció majoritària que ha sortit de l'urna, una opció que no preveu fer aparcaments ni en superfície ni soterrats», ha manifestat l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí. Pel que fa als equipaments que s'instal·laran al parc, en la consulta popular els més votats van ser una glorieta per fer concerts, una zona de relax amb gespa, un parc infantil i una zona de bancs i taules de fusta o pedra. «Ja estem redactant el projecte que es basa en aquesta opció», ha assenyalat Martí. L'Ajuntament calcula que aquest projecte tindrà un cost d'1,3 milions d'euros, pel qual ja disposa d'una subvenció de la Diputació de Tarragona de 300.000 euros.

Una altra de les alternatives que es plantejaven en la consulta popular, consistia en la construcció d'un aparcament en superfície de 150 places a la part de davant de l'estació, i es mantenien els arbres centenaris. Va rebre 89 vots. La darrera opció que proposava l'Ajuntament implicava la construcció d'un gran aparcament soterrat (de 250 a 300 places) la qual cosa significava arrencar els arbres centenaris, i va rebre 84 vots. En tots dos casos, però, igual que en l'opció majoritària, es preveia l'enderrocament del murs i de les edificacions que hi ha construïdes de l'hotel de Bon Repòs.

10.500 metres quadrats

L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar va tancar un acord amb els propietaris de l'hotel Bon Repòs, pel qual disposarà de 10.500 metres quadrats de terreny al centre del poble. A canvi, l'Ajuntament els manté els drets d'edificabilitat –en aquest espai es podien construir fins a 300 habitatges– i els ho permuta amb uns terrenys situats a la urbanització Marina Sant Jordi, on podran construir 200 habitatges, mentre que els 100 restants aniran a la zona del Bon Repòs, amb la condició que siguen de protecció oficial. A més deu d'aquests pisos passaran a ser de titularitat municipal. L'acord també preveu que l'hotel de tres estrelles i 38 habitacions cesse l'activitat enguany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.