Tarragona demanarà permís immediat per poder ocupar l'edifici del Banc d'Espanya

Vol incloure el projecte de centre de recepció de visitants, que aniria en els baixos, en el fons estatal del 2010

Tot i que les negociacions entre membres del consistori tarragoní i els representants de l'Estat espanyol han estat eternes, ara tenen pressa. Ahir, el regidor de l'àrea d'Urbanisme de Tarragona, Xavier Tarrés, va explicar que han demanat poder entrar als baixos de l'edifici del Banc d'Espanya com més aviat millor. De fet, han enviat una petició formal a l'autoritat competent. «Estem fent els tràmits burocràtics necessaris per accelerar tota l'operació», va afirmar l'edil tarragoní, remarcant que «demanarem l'autorització immediata per ocupar els baixos de l'edifici» abans que se'n faci efectiva la cessió.

Perquè entri al FIL 2010

El motiu de la celeritat és poder incloure el projecte de construcció del centre de recepció de visitants –a l'interior, entre altres equipaments, també s'hi ubicaria un centre d'interpretació de la Tàrraco romana– en la pròxima convocatòria del fons d'inversió local (FIL).

Tot això, abans de la cessió definitiva de l'immoble, per a la qual, el consistori ja té definit què farà entrar en l'operació de permuta –vegeu la peça.

La decisió la van prendre ahir tots els membres de l'equip de govern tarragoní. En aquest aspecte, la portaveu municipal, Begoña Floría, va assegurar que ja ho han comunicat a l'empresa encarregada de gestionar el patrimoni de l'Estat espanyol, Segipsa –duu a terme la rehabilitació de les seus del Banc d'Espanya repartides pel territori espanyol–, perquè inclogui aquest punt en el proper consell d'administració i, d'aquesta manera, pugui donar el vistiplau en el mínim temps possible. Floría va destacar la «sintonia total» entre l'Ajuntament i l'Estat durant les gestions per aconseguir la cessió de l'edifici del Banc d'Espanya, per la qual cosa confia que Segipsa no hi posarà cap obstacle.

Farà entrar en la permuta un solar darrere del Joan XXIII

S.C

A canvi de la cessió de l'edifici del Banc d'Espanya, situat al número 101 de la rambla Nova, l'Ajuntament oferirà en la permuta un solar de propietat municipal on s'hi podran construir 3.962 m², situat al pla parcial 2, just al darrere de l'hospital Joan XXIII, i al costat de la futura ciutat judicial i les noves casernes de la Guàrdia Urbana i la Guàrdia Civil. Ahir, la junta de govern local va aprovar iniciar l'expedient de permuta que permetrà a la subdelegació de l'Estat de disposar d'aquest terreny on podria fer aixecar un edifici d'entre quatre i cinc plantes, als quals traslladaria una part de les seves oficines. Altres emplaçaments que va estudiar l'Ajuntament com a contrapartida és part de l'edifici de lletres i la Tabacalera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA
comissió europea

Astrazeneca demana la CE que retiri la seva vacuna contra la Covid-19

barcelona
societat

Identifiquen una nova forma genètica de l’Alzheimer

barcelona
societat

Prop de 700 aportacions ciutadanes per al futur parc de Prades

MONTBLANC
societat

Vaga a Nestlé Girona pel desbloqueig de la negociació del conveni col·lectiu

girona

Obres a la recepció i el magatzem de la Policia Municipal

SABADELL
societat

El CE Sabadell i l’EFB Ripollet investiguen una batussa d’adults en un partit de prebenjamins

SABADELL