Una de les principals vies d'entrada al nucli antic estava tancada a la circulació des de principi d'estiu

Un camió va malmetre una de les dovelles de l'arc i no es va reobrir fins ahir

Durant els últims vuit mesos, l'única manera d'accedir a la Part Alta en vehicle era fent-ho pel portal de Sant Antoni. L'Ajuntament va decidir tancar-lo a la circulació el juny de l'any passat arran d'una topada d'un camió amb una de les dovelles que configuren l'arc principal. L'incident no s'hauria d'haver produït, perquè des del 2007 els camions i les furgonetes tenen prohibit passar pel portal de l'avinguda Catalunya i, per això, el consistori va decidir per unanimitat que quedava tallat al trànsit, i que quan el reobrís, tan sols seria perquè l'utilitzessin els veïns de la zona, els comerciants i els serveis d'emergència.

Va ser llavors quan va transcendir que la intenció de limitar la circulació es faria amb la instal·lació d'una pilona mòbil, tot i que no se sabia si funcionaria amb comandament a distància, o bé mitjançant un lector de matrícules –com el que finalment s'ha instal·lat–. Però abans de procedir a la col·locació d'aquest element, urgia restaurar el que havia malmès el camió. En un principi es va anunciar que el portal del Roser restaria tancat a tothom mentre duressin les obres de rehabilitació, que es calculava que serien unes cinc setmanes.

Queixes amb premi

Les dues entitats veïnals de la Part Alta es van queixar obertament, tot recordant que ningú no els havia avisat amb antelació. Després d'un estira-i-arronsa amb les regidories de Mobilitat i Patrimoni, es va acordar habilitar un espai perquè poguessin passar els vianants i els turistes.

El procés de restauració –juntament amb la instal·lació de la pilona mòbil ha tingut un cost superior als 30.000 euros– va rebre força crítiques, tant per part de l'AV Casc Antic com de CiU. Tant l'arc i la muralla com la resta de monuments declarats patrimoni de la humanitat l'any 2000 estaran sotmesos a examen aquest any per part de la Unesco.

L'AV Casc Antic vol saber quant va cobrar Olë Thorson

S.C

L'associació de veïns Casc Antic i Voltants ha presentat al registre de l'Ajuntament una petició en què sol·licita conèixer «amb exactitud» els diners que va cobrar l'especialista en mobilitat Olë Thorson per assessorar el consistori en l'elaboració del pla de mobilitat. Segons el president de l'ens veïnal, Francesc Garcia, ja fa temps que ho estan demanant, «però atès el poc cas que els han fet ho hem demanat via oficial». El regidor de Mobilitat, Carles Castillo, es va mostrar sorprès per la demanda veïnal: «Ja els vaig dir que eren 12.000 euros.» El vicepresident de l'ens, Quim Castellví, va deixar clar que no es conformen amb això: «Volem que ens presentin un informe en què figurin totes les quantitats detallades.» Castellví va justificar la demanda «perquè el senyor Thorson, per parlar de mobilitat a la Part Alta, només es va referir a l'avinguda Catalunya i a la rambla Vella».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

Sabadell avança la temporada de piscines per la calor

Sabadell
societat

La Plaça del Vi acollirà la 8a edició de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil

INFRAESTRUCTURES

Inicien les obres de les carreteres T-310z i T-321 entre Mont-roig i Vilanova d’Escornalbou

Vilanova d’Escornalbou

Es crea Impulsa’t, un nou servei d’orientació juvenil a l'Alt Empordà

figueres
Medi ambient

La cotxera de bus d’Horta estrena una gran planta fotovoltaica

Barcelona
Urbanisme

Badalona invertirà 62 milions a l’asfaltat del 70% dels carrers

Badalona
Urbanisme

Cara nova als Jardinets de Gràcia

Barcelona

El Govern acorda destinar 55 milions al nou centre de residus del Gironès

GIRONA
societat

Els mossos reforçaran la vigilància a les autopistes per combatre furts i robatoris a l’estiu

Barcelona