Condemnen a pagar 180 euros la viatgera que es va discutir amb la Guàrdia Civil a l'aeroport de Girona

Àngels Monera ja ha rebut la sentència per l'incident que va viure el setembre de l'any passat a l'aeroport de Girona, quan es va discutir amb una parella de guàrdies civils perquè la volien obligar a parlar en castellà. En la sentència se la condemna a pagar 180 euros per una falta de respecte als agents de l'autoritat, una quantitat lleugerament inferior als 200 euros que demanava el fiscal. Monera ha lamentat que la jutgessa donés més credibilitat a la versió de la Guàrdia Civil que no pas a la seva i la de la seva filla i la seva mare –que l'acompanyaven en el viatge–, una opinió que també sosté l'advocat Marc Cristià, que ha anunciat que recorreran contra la sentència a l'Audiència de Girona.

La denúncia la van interposar dos agents de la Guàrdia Civil per un incident amb un pot de laca, però no van aportar cap prova. En canvi, Monera sempre va explicar que el motiu de l'incident va ser que es va negar a parlar en castellà amb els agents, i que en cap moment els va desobeir. Monera té el suport de la Plataforma per la Llengua.

LA FRASE

ÀNGELS MONERA
DENUNCIADA PER UN INCIDENT LINGÜÍSTIC A L'AEROPORT DE GIRONA
«Han donat molta més credibilitat a les paraules de la Guàrdia Civil que a la nostra versió»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.