El metro, al límit

Per Fabra i Puig hi van passar un 73% més de passatgers que fa una setmana

El director de Rodalies Catalunya, Miguel Ángel Remacha, va justificar que només hi hagués autobusos llançadora els dies laborables de sis a deu del matí dient que el transbordament «natural» dels passatgers afectats pels talls era el metro. En concret, l'estació de Fabra i Puig de l'L1 que està a tocar de la de tren de Sant Andreu Arenal, on acaba el servei les línies R3, R4 i R7. Quan ahir al matí, en hora punta, arribava un tren de rodalies, una multitud s'adreçava a l'estació de Fabra i Puig, per on van passar un 73% més de passatgers que dilluns de la setmana passada, segons les primeres estimacions de TMB. Cal recordar que ahir, a diferència de set dies enrere, no era un dia laborable normal, perquè molts treballadors havien començat les vacances de Setmana Santa, com ara els escolars i universitaris. En total, van passar per Fabra i Puig uns 26.600 usuaris, des de les cinc de la matinada i fins a les cinc de la tarda, una quantitat que va duplicar les entrades que hi va haver el Dilluns Sant de l'any passat.

En alguns moments, l'estació de Fabra i Puig va estar gairebé al límit de la seva capacitat, a les andanes laterals gairebé no hi cabia ni una agulla. Però aquesta situació angoixant durava pocs minuts, perquè preveient l'increment de la demanda, TMB ha augmentat la freqüència de pas dels trens de la línia1 mentre durin els talls.

Per evitar l'aglomeració a l'entrada de Fabra i Puig, el personal d'informació del metro, ajudat pel de Renfe, repartien els usuaris per l'estació. TMB va explicar que si en algun moment les andanes estiguessin al cent per cent de la seva capacitat es faria esperar la gent al vestíbul o, fins i tot, fora de l'estació, seguint l'operatiu que es fa en casos d'esdeveniments multitudinaris com ara els concerts.

Renfe condiciona Sant Andreu Arenal

P.M

Dissabte passat, quan faltaven menys de 24 hores perquè comencessin les restriccions a rodalies, Renfe donava per acabades les obres de l'interior i exterior de l'estació de Sant Andreu Arenal per condicionar-la per als 4.000 usuaris que hi poden passar en hora punta. Per facilitar els moviments d'aquests milers de viatgers, Renfe ha separat la zona d'arribades de la de sortides. A l'hora de mantenir aquesta divisió, el personal d'informació és estricte, ahir demanava als usuaris que intentaven accedir a l'estació per la porta de sortida que canviessin el seu recorregut. La separació entre arribades i sortides es reprodueix a les andanes, on s'han tret elements com ara els bancs perquè no dificultin la mobilitat dels passatgers. Però si, malgrat tot, es produïssin aglomeracions, hi ha una barana que separa l'andana de les vies. Buscant la màxima agilitat en els desplaçaments, també s'ha canviat l'escala mecànica que accedeix al vestíbul per una que permet que pugin 150 persones en un minut. Un cop al vestíbul de Sant Andreu Arenal, els passatgers també disposen de més espai, ja que Renfe ha tret la taquilla central. Els passatgers que surten no s'acumularan a l'andana perquè, mentre durin els talls, no han de validar el bitllet de sortida. Les obres han arribat fins a l'exterior de l'estació, on s'han eixamplat voreres i pintat alguns passos de vianants, per fer més segur l'enllaç per l'exterior des de Sant Andreu Arenal a l'estació de Fabra i Puig de metro, i viceversa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA

Campanya de sensibilització contra l’assetjament escolar

FIGUERES

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus

Girona planteja una nova ordenança municipal de tinença d’animals

GIRONA
sequera

Els pantans guanyen fins avui 21 hm³ i 47 entre març i abril

barcelona

Ocupen un local municipal que usen els castellers per crear un casal de joves

SANT CUGAT DEL VALLÈS
societat

Jutgen un acusat que afronta més de 17 anys de presó per violar l’exdona

girona
societat

Confirmats 23 anys de presó per un home que va matar la dona

Barcelona