El Prat només cancel·la el 4,7% dels vols el primer dia de cel obert a Europa

L'aeroport ha tornat a rebre vols extraordinaris procedents d'Atlanta o Filadèlfia per entrar a la UE

Les 20 sortides i les 18 arribades cancel·lades corresponien majoritàriament a vols amb destinació o origen a París, Londres i Hèlsinki, segons ha informat el gestor aeroportuari espanyol Aena, tenint en compte que les autoritats alemanyes, finlandeses, britàniques, daneses, sueques i franceses mantenien encara restriccions parcials als seus espais aeris tot i l'aixecament de les restriccions totals, de bon matí, que va ordenar l'organisme Eurocontrol. En el primer dia de cels oberts autoritzats per la UE després de l'erupció del volcà islandès, el Prat tenia previst fer amb normalitat 758 operacions d'aterratge i enlairament. Per segon dia consecutiu, Barcelona també ha servit de porta d'entrada o sortida del continent per a passatgers que no han pogut utilitzar altres aeroports per les restriccions. Així, segons Aena, el Prat rebia vols especials de Singapur, Atlanta, Filadèlfia, Dublín i Sant Petersburg, i n'hi havia d'altres de sortida a París, Moscou i Atlanta.

Girona

L'aeroport de Girona també va rebre un vol especial del Marroc i en va gestionar un cap a Portugal. L'aeroport va mantenir l'activitat regular només en les rutes cap al sud. Ryanair va decidir mantenir totes les cancel·lacions en les rutes cap al nord, per motius de seguretat i reorganització de la flota d'avions. En total, a l'aeroport hi va haver 30 vols dels 106 programats, i la resta van ser cancel·lats. A partir d'avui, però, Ryanair reprendrà tota l'activitat normal, tret de les rutes internes entre el Regne Unit i Irlanda. En aquests vols s'hi intentaran recol·locar els viatgers que van quedar afectats pel núvol de cendra.

De Casablanca a Brussel·les, 3 dies

el PUnt / m.f.n.(acn)

En Philippe Marchandise i en Robert Dewitt, dos ciutadans belgues, havien de volar dilluns des de Casablanca fins a Brussel·les, però el seu vol va ser cancel·lat. La situació a l'aeroport, expliquen, era caòtica: «Vam estar cinc hores per avançar només dos metres en una cua.» Així que van decidir emprendre el viatge de retorn cap a casa pel seu compte. Primer van estar cinc hores en un taxi fins a Tànger. Un cop allà, van anar en vaixell fins a Algesires, on hi havia un gran caos de gent que intentava tornar a Europa i era impossible agafar cap tren; així que van agafar un autocar. «Hem passat 26 hores a l'autocar i ara som a Barcelona. Hem estat afortunats de comprar un bitllet d'avió cap a París, que és més a prop de Brussel·les, així que esperem ser a casa nostra aquesta nit», explica Marchandise. Aquests tres dies de periple per terra, mar i aire els han costat 2.000 euros a cadascun. En el vol de París només quedava primera classe.

L'ocupació dels hotels de Barcelona baixa un 20%

V.P

La crisi aèria provocada pel volcà islandès ha tingut una important repercussió en l'ocupació dels hotels de Barcelona. En espera de tenir el balanç definitiu, ahir el president del gremi d'hotelers, Jordi Clos, va quantificar en un 20% la davallada en l'ocupació de places hoteleres durant aquesta setmana. «Hi ha moltes anul·lacions i això en aquests moments significa una baixada del 20%, una davallada important tenint en compte que l'abril és un mes bo i la previsió era arribar fins al 80% d'ocupació», va explicar Clos.

El president del gremi d'hotelers va destacar que la crisi s'ha viscut en dues fases diferenciades. La primera, la del cap de setmana, no va ser tan desastrosa, ja que «molta gent no va poder arribar però tampoc no va poder marxar i el tema va quedar equilibrat», va comentar Clos. El resultat d'aquest primer impacte va ser una reducció de l'ocupació d'entre el 10% i el 15%. «Ha estat una llàstima perquè al congrés d'urologia s'esperava que hi assistissin unes 15.000 persones i al final han vingut unes 8.000», va indicar Clos.

El president del gremi opina que aquests visitants que ha perdut la ciutat per la crisi aèria ja no es recuperaran. «Maig, juny i juliol són mesos molt bons i per tant no es podrà parlar de reactivació perquè el nivell d'ocupació ja serà molt alt», indica Cols, que conclou que la suspensió de vols ha afectat també «el sector del taxi, les botigues i altres sectors directament relacionats amb el turisme».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Desnonen a Ciutat Vella dos pisos amb persones vulnerables

BARCELONA
societat

Més de 270 entitats s’uneixen per impulsar la transició ecosocial a Catalunya

barcelona
SOCIETAT

Salut invertirà 45 milions en l’ampliació de l’Hospital del Vendrell

El Vendrell

27 platges gironines, guardonades amb Bandera Blava

girona
SOCIETAT

Un cotxe detectarà a partir de demà les infraccions al carril bus

BARCELONA
societat

Els acampats a la UB amenacen d’allargar la protesta durant el 12-M

Barcelona
MEDI AMBIENT

16,8 milions per al ressegellat de l’abocador de Can Planas de Cerdanyola

cerdanyola

Troben un duc electrocutat en una línia elèctrica entre Palamós i Calonge

palamós / calonge

Estudiants d’FP ideen la campanya publicitària de les festes dels barris

L'Hospitalet de Llobregat