Serveis

Les institucions minimitzen l'impacte per a l'aeroport de la nova base de Ryanair

Esperen perdre un 10% de freqüències

Confiança i tranquil·litat. Aquesta ha sigut la reacció de les diverses institucions i administracions gironines que formen part d'AGi, l'organisme que promociona l'aeroport de Girona col·laborant amb les diferents companyies que hi operen. La Generalitat, la Diputació i la Cambra de Comerç han volgut llançar un missatge de seguretat en les possibilitats que té l'aeroport gironí, minimitzant les conseqüències que podria tenir l'arribada de Ryanair a Barcelona. Segons els càlculs del delegat del govern, Jordi Martinoy, a la tardor es poden perdre un 10% de les freqüències, però es mantindran les mateixes rutes. O sigui, les mateixes destinacions, però amb menys vols. «Cal veure l'evolució de la demanda, però la decisió no tindrà gaires efectes al turisme i l'economia gironina, perquè els viatgers que ens podria restar ara ja van a Barcelona.» El secretari de Mobilitat, Manel Nadal, va afirmar que és una decisió comercial de la companyia: «No ens entusiasma perquè va contra la idea de tenir vols de connexió al Prat.» I va afirmar que ara cal veure com s'equilibren els viatgers i com repercutirà això en el conveni entre AGi i Ryanair. D'altra banda, el president de la Diputació, Enric Vilert, creu que cal esperar els pròxims moviments de la companyia, i que la seva intenció ha de ser guanyar més viatgers i no transvasar-los d'un aeroport a un altre. Finalment, Eduard Torrent, gerent de la Cambra de Comerç, creu que l'aeroport «té èxit per molts motius i això és el que es valora i el que ha permès mantenir viatgers tot i la crisi».

Estació i gestió

Amb el nou escenari, tots coincideixen a reclamar la participació del territori en la gestió de la infraestructura i en la seva política comercial, i així poder negociar millor amb les companyies. Santi Vila, de CiU, creu que la decisió de Ryanair «fa més urgent el traspàs», perquè creu que el model d'AENA afavoreix el Prat. L'estació a l'aeroport en la línia del TAV també es considera vital per al seu desenvolupament, amb millors connexions amb Girona o Barcelona: «És bàsic, i una de les primeres coses que cal desencallar», ha dit Vilert.

Repetirà disset rutes

Ryanair va confirmar ahir que al setembre començarà a operar des de la T2 de l'aeroport de Barcelona, amb una base que tindrà 5 avions que enllaçaran el Prat amb 20 rutes, la meitat de les quals domèstiques i l'altra meitat amb Europa. D'aquestes destinacions, 17 ja operen actualment des de Girona, i són Brussel·les, Dublín, Edimburg, Düsseldorf, París, Milà, Roma, Càller, Venècia, Oslo, Tenerife, Gran Canària, Lanzarote, Eivissa, Palma de Mallorca, Màlaga i Sevilla. Són especialment significatius els casos de Palma, Sevilla i Màlaga, on Ryanair espera fer dos vols diaris, mentre que a Girona només en fan un. En canvi, en la resta de destinacions –sobretot els europeus– les previsions són de fer menys freqüències a Barcelona que les que es fan ara a Girona, ja que per exemple a París, Milà o Roma només hi volaran un cop al dia. València, Santander i Santiago són les ciutats on volarà des de Barcelona i des d'on ara no ho fa a Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto