Infraestructures i serveis

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia per un recurs del Comú

Larrosa retreu al Comú de Lleida que posi pals a les rodes, mentre que la formació celebra l’ajornament de la mesura

La Paeria de Lleida ha paralitzat la supressió del sistema de recollida porta a porta als barris de Balàfia i Pardinyes arran d’un recurs presentat pel grup municipal del Comú de Lleida contra l’acord del ple de març que aprovava tornar a les illes de contenidors. Segons informa ACN, l’alcalde de la ciutat, Fèlix Larrosa, ha explicat que l’aturada es deu “per un criteri de prudència” i que estan a l’espera que es pronunciï el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic. Larrosa ha retret al Comú que posi pals a les rodes i que “vulgui guanyar als tribunals el que va perdre a les urnes”. D’altra banda, la formació celebra l’ajornament de la mesura i diu que la decisió del govern municipal de retirar-la va en contra de la lluita contra el canvi climàtic.

El ple de la Paeria de Lleida del mes de març va aprovar posar fi al servei porta a porta als barris de Pardinyes i Balàfia a partir del 15 de juny i substituir-lo per un model d’illes de contenidors. Fèlix Larrosa ha anunciat aquest dimarts, però, que la Paeria ha d’aturar, “per un criteri de prudència”, aquesta mesura arran d’un recurs presentat pel grup municipal del Comú de Lleida.

“Per un criteri de prudència, i fins que no resolgui el Tribunal de Contractes, no puc aplicar la retirada del sistema porta a porta dels barris de Pardinyes i Balàfia” ha afirmat l’alcalde, que ha assegurat que, tot i el retard, el govern es referma en la retirada del porta a porta ja que considera que respon a una decisió avalada per una majoria del ple. De fet, Larrosa retreu al Comú que “vulgui guanyar als tribunals el que van perdre a les urnes”. També ha afegit que el sistema porta a porta implantat amb el grup del Comú al govern s’ha demostrat “ineficient” i ha generat mala imatge als barris de Balàfìa i, especialment a Pardinyes, ha impulsat el “turisme de residus” i problemes de salut i higiene per la proliferació de plagues.

“Vull anunciar als veïns i veïnes de Balàfia i Pardinyes que l’alcalde i el govern municipal seguiran treballant en defensa d’aquest nou model, que els ha de beneficiar, perquè sigui una realitat al més aviat possible. Però la prudència ens obliga a esperar la resolució del Tribunal de Contractes, atès que el recurs que han presentat impossibilita l’exercici legítim i democràtic d’un govern municipal per a prendre decisions pensant en l’interès general i de la ciutadania”, ha declarat.

Per la seva part, el Comú de Lleida ha celebrat, a través d’un comunicat, l’ajornament de la retirada del porta a porta, la qual considera que es va impulsar “sense una justificació adequada i en contraposició a les polítiques d’acció climàtica”. La formació política diu que la decisió del govern de retirar el porta a porta és merament “populista” i l’insta a “avaluar i proposar millores” en la implantació d’aquest sistema de recollida, ja que consideren que és “l’únic” que pot contribuir a assolir els nivells de reciclatge i reducció de residus que marca la legislació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]