Serveis

Tortosa

Xarxes de nova generació a l'Ebre

La fibra òptica multiplicarà per 10 la velocitat de la xarxa

El clúster Optixcat vol aprofitar la nova xarxa pública per oferir a llars i empreses els serveis de banda ampla

La implantació de la fibra òptica a Tortosa millorarà els serveis d'internet que s'ofereixen a la ciutat. Actualment, les diverses operadores de telefonia i ADSL estan comercialitzant a Tortosa velocitats màximes d'entre 6 i 10 MB. L'arribada de la xarxa de nova generació, com a mínim, servirà per multiplicar per 10 la velocitat.

Les obres de la fibra òptica ja han començat, i les rases afecten bona part dels carrers del centre i del barri de Ferreries. En total, es faran uns 19,9 quilòmetres nous de xarxa de fibra òptica, però s'aprofitaran més de 2,7 quilòmetres de canalitzacions municipals ja existents. En els pròxims mesos, Tortosa i Roquetes seran els primers municipis ebrencs amb 40 seus administratives connectades amb fibra òptica, gràcies a una inversió de més d'1,5 milions. Però a través del projecte Xarxa Oberta, la Generalitat invertirà un total de 54 milions per fer arribar la fibra òptica al conjunt de les Terres de l'Ebre, cosa que permetrà connectar prop de 300 edificis públics i els polígons industrials.

Paral·lelament, el repte és fer arribar els nous serveis d'internet de gran capacitat a les llars i a les empreses. Per fer-ho possible, la delegació de la Generalitat va organitzar el 5 d'octubre passat una jornada informativa amb alcaldes, regidors i tècnics municipals per explicar-los el projecte del clúster tecnològic Optixcat.

Així, Optixcat és una associació d'empreses especialitzades en projectes de desplegament de xarxes de fibra òptica. El clúster Optixcat agrupa quinze empreses que col·laboren perquè la fibra òptica arribi a les llars, en cooperació amb les administracions locals. Aquest clúster voldria aprofitar que la fibra òptica arribarà a tots els edificis públics de l'Ebre per apropar també els serveis més avançats de la banda ampla de gran capacitat al conjunt dels ciutadans. En aquest sentit, l'objectiu és començar oferint a les llars i a les empreses de Tortosa serveis d'internet amb un mínim de 100 MB, “a uns preus molt competitius respecte a les tarifes actuals”.

LA XIFRA

1,5
milions d'euros
costa desplegar la fibra òptica a Tortosa i Roquetes. En cinc anys, s'ha de connectar tot l'Ebre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La ronda de Dalt, una ferida que supura

Barcelona
Agustí Cortés
Bisbe de Sant Feliu de Llobregat

“Quan es va fer la partició, aquí no hi havia res que pogués ser un bisbat”

Barcelona
Oscar Palomino i Joan Hernàndez
Portaveus de Millorem Barcelona

“Si no tapen la ronda del Mig, farem talls quan torni el Barça”

Barcelona

“Per què no fan primer el tram més perjudicial per a la salut?”

Barcelona

“No volem una paret amb plantes”

Barcelona
GIRONA

Girona busca l’equilibri entre l’auge ciclista i els veïns

GIRONA
opinió

La ronda de Dalt i la ciutat construïda

Arquitecta en cap de l’Ajuntament de Barcelona
Olot

Recullen firmes per preservar l’únic espai verd del Montsacopa

Olot

El CCM diu que s’ha estalviat 2,11 milions d’electricitat des del 2021 pel sanejament d’aigües

Mataró