Serveis

Convocaran un concurs d'idees per renovar l'edifici de Lletres

L'Ajuntament de Tarragona posarà les bases de la convocatòria per atreure els projectes de creadors d'arreu

En principi, l'actuació només afectarà la façana de l'edifici principal per convertir-lo en un referent de la ciutat

L'objectiu és que es converteixi en una de les icones de la ciutat

L'edifici de l'antiga Facultat de Lletres de la plaça Imperial Tàrraco tindrà un nou aspecte, una nova fisonomia i segurament portarà el segell d'un arquitecte de prestigi. Aquest és l'objectiu de l'Ajuntament de Tarragona, que té previst convocar un concurs internacional d'idees per atreure creadors d'arreu perquè facin propostes per a la rehabilitació de l'antic equipament universitari, el qual serà la seu administrativa i tècnica del consistori. Tenint en compte que l'edifici està situat a l'entrada de la ciutat, tant si es ve per l'N-340 com per l'N-240, l'objectiu és que es converteixi en una de les icones de la ciutat. “Volem que sigui un dels edificis més emblemàtics de Tarragona”, va manifestar il·lusionat l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros.

La idea, però, no serà d'execució imminent, atès que l'operació s'emmarca en el trasllat de les dependències municipals a l'antiga facultat, ajornat actualment a causa de la mala conjuntura econòmica. Tot i això, el batlle es va mostrar ferm i convençut que la proposta cristal·litzarà: “El concurs el farem segur, però les obres només es tiraran endavant quan la situació del mercat ho permeti. De moment, seguirem utilitzant les instal·lacions de Lletres de manera provisional”, va afegir l'alcalde.

Més alçada i més volum

Les bases i les directrius de la convocatòria les fixarà el mateix consistori, a través de l'àrea d'Urbanisme. En aquest aspecte, el regidor responsable, Xavier Tarrés, va reconèixer que “a Tarragona aquesta pràctica no està gaire estesa, i per això creiem que és important que ens arribin idees de fora, encara que al final pot passar que la idea guanyadora sigui d'algú de Tarragona”.

Tot es desenvoluparà d'acord amb els planejaments del futur pla urbanístic, que en determinarà l'alçada i el volum. Tarrés va afegir que fins i tot es podria donar el cas que, un cop feta la remodelació, el nou edifici fos més alt que l'actual antic complex universitari.

Al marge de l'estètica i de la intenció de projectar una imatge de ciutat moderna i emergent, una altra de les raons que han impulsat el consistori tarragoní a optar per aquesta via de dignificar l'immoble és per ampliar la nòmina de construccions que portin el segell d'arquitectes, o bé de renom, o d'altres que estiguin en disposició de ser-ho.

A principis dels anys noranta, es va posar a concurs la construcció del Palau de Fires i de Congressos, en un moment marcat també per la crisi econòmica que va esclatar el 1993. L'edifici actual, que es va començar a construir el 1997 i es va inaugurar el 1999, és obra dels arquitectes José Luis Izquierdo i Ignacio Mendaro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Tecnologia

Barcelona obre una oficina per recrear memòries amb intel·ligència artificial

Barcelona

15 colles locals participaran al 62è Carroussel Costa Brava

palafrugell

‘Pájaros’ i ‘El fred que crema’ s’imposen al primer festival de cinema

blanes

La polèmica ‘invasió’ de la fórmula 1 a Barcelona

Barcelona

Un gran memorial a cel obert

Portbou
SOCIETAT

Reaccions de tot tipus entre els restauradors per Temps de Flors

girona
ciència

La UB identifica mutacions que causen dos tipus de ceguesa

Barcelona
Societat

Inversió de 620.000 euros per mitigar la calor a Sant Cugat

Sant Cugat del Vallès
MEDI AMBIENT

Viladecans vol doblar el nombre d’arbres urbans en sis anys fins a arribar als 30.000

Viladecans