Serveis

Retards de fins a una hora en la tercera jornada de caos

Renfe, però, diu que les demores no van superar els 30 minuts

Els usuaris s'informaven dels retards pel Twitter i buscaven alternatives per fer els recorreguts habituals

Els grans damnificats del conflicte entre treballadors i empresa que, d'entrada, va acabar ahir a la nit, continuen sent els usuaris de rodalies. L'operadora estima que la vaga encoberta dels maquinistes ha afectat uns 372.000 viatgers diaris. La companyia defensa que durant la tercera jornada de caos es van haver d'anul·lar quaranta trens i, com els altres dies, els retards van oscil·lar entre els 15 i els 30 minuts. Però alguns usuaris explicaven que les demores del servei arribaven als 60 minuts. El tren semidirecte que havia de sortir de la Garriga en direcció a Barcelona a les 10.48 del matí no va passar fins a les 11.22. Només amb l'espera a l'andana els passatgers ja havien assolit el retard de mitja hora calculat des de Renfe. Però la demora es va dilatar perquè el comboi va estar parat més estona del que és habitual a les estacions de Granollers i Montcada, com a conseqüència el retard acumulat va ser de 40 minuts. Al vespre, per fer el trajecte Barcelona-la Garriga l'espera es va allargar fins a una hora, el temps que va tardar a passar un tren de la línia R3.

Per evitar que els maquinistes juguessin amb el temps dels viatgers i davant la impossibilitat de mantenir-se informat amb el que diu la companyia a través de les pantalles i la megafonia, la gent buscava alternatives. “Abans d'anar a l'estació de Renfe m'he connectat al Twitter –#bcnrod– i com que he vist que els trens acumulaven molts retards he decidit anar amb Ferrocarrils”, explicava Xènia Albà, que durant quatre mesos ha fet el trajecte Terrassa-Sant Andreu Arenal.

Des de FGC apunten que si s'hagués mantingut la vaga encoberta dels conductors de Renfe hi podria haver un increment del nombre de passatgers, principalment a la línia del Vallès, però per determinar aquest repunt cal esperar com a mínim una setmana.

40
Són els trens que es van suprimir ahir
, 15 menys dels anul·lats dimarts.
372.000
Són els passatgers que cada dia
han estat afectats pel desgavell a rodalies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona