Serveis

transports

Una fuita perillosa a Lleida fa desallotjar l'estació i talla el trànsit ferroviari

Durant més de dues hores no van poder circular trens

Centenars de persones van haver d'evacuar les instal·lacions i l'hotel de l'estació de Lleida

Una fuita d'un tren de mercaderies que transportava estirè monòmer estabilitzat, un líquid altament inflamable, va provocar ahir a la tarda un caos considerable en el trànsit ferroviari. La fuita es va detectar a l'estació d'alta velocitat de Lleida i això va fer activar el pla d'emergència, que obliga a evacuar l'estació i deixar-la sense servei mentre no se solucioni l'amenaça.

Els trens que havien de fer parada a l'estació de Lleida ho feien a l'estació del Camp de Tarragona i des d'allà els passatgers continuaven el trajecte en autocar. També es va posar en marxa un servei d'autocars des de Saragossa i fins al Camp de Tarragona per als passatgers que feien el trajecte en sentit contrari. La línia de la Pobla també va quedar inutilitzada entre Lleida i Balaguer i els Ferrocarrils de la Generalitat van posar un servei d'autobusos per als passatgers que havien de fer aquest trajecte.

L'emergència es va desactivar al cap de dues hores i mitja, quan els Bombers van poder transvasar el líquid inflamable a un contenidor segur. El tren de mercaderies va ser traslladat llavors a l'estació de la Vilanoveta i lentament es va reiniciar el trànsit ferroviari.

Mentrestant, centenars de persones van haver d'esperar-se a fora de l'estació de Lleida, entre viatgers, personal de Renfe i Adif i clients de l'hotel Lleida Pirineu, situat dins del complex de l'estació Lleida. Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana van precintar els accessos a l'estació per guardar un perímetre de seguretat de 600 metres a tot el voltant. Aquest perímetre no va afectar habitatges i tan sols es va limitar el trànsit en alguns carrers pròxims a l'estació.

L'incident no va provocar cap ferit. El material vessat accidentalment no és tòxic, tot i que sí que és altament inflamable i amb tan sols una guspira pot causar una deflagració, segons protecció civil.

Els trens de mercaderies i els que transporten material perillós no disposen a Lleida de cap bypass que els aparti del recorregut de la línia convencional i de l'alta velocitat per l'estació de Lleida-Pirineus, que es troba al centre de la ciutat. La línia a la ciutat està soterrada en bona part del tram.

LA XIFRA

9
patrulles dels Mossos,
6 dotacions dels Bombers i agents de Protecció Civil i la Guàrdia Urbana van intervenir en l'evacuació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
infraestructures

La paralització a rodalies tensa metro i busos

barcelona

Un vapor obert per prestigiar les persones amb discapacitat

Terrassa
Societat

Investigats els desnonaments a Badalona

Badalona
crònica

Una marabunta davant el caos

SALUT

Els gossos de pacients, permesos al sociosanitari de MútuaTerrassa

TERRASSA
Societat

Mor Joaquim Vich Figa, propietari de l’antiga Destil·leries Gerunda

Societat

Mor el figuerenc i activista cultural Josep Maria Ortega

SOCIETAT

El ple de Girona enterra el projecte del centre Bloom

girona
irlanda del nord

Un tribunal anul·la parts de la reforma migratòria de Sunak

barcelona